2016-07-27 17:10:41• hírek • Kocsis Zoltán

Sok sikert kívánok nekik, de engem hagyjanak békén!

A Kisvárda elleni 2-2-től a 0-9-ig - akár ez is lehetne Dan Babut, az Olimpia korábbi klubelnöke által tartott szerdai sajtótájékoztató egyik legfontosabb vonatkoztatási pontja. Babut a sajtó képviselői előtt számokkal próbált meg védekezni az utóbbi hetekben őt ért támadások és sérelmek ellen. „Mert a szatmáriaknak tudniuk kell", jelentette ki.

„A helyzet egyszerű: minden évben jeleztük, 3 millió lejre van szükségünk. És minden évben kaptunk 2,4 millió lejt. Ebből kellett gazdálkodnunk. A problémák, amelyekkel az új vezetőség szembesül, cseppet sem újak - mi is minden évben szembenéztünk velük. És megoldottuk! Ezt kívánom az új vezetőségnek is: boldoguljanak legalább olyan jól, mint tettük azt mi", ismételte többször is.

Babut emlékeztetett: 2010-ben ott volt, amikor lefektették az új klub alapjait, amikor megfogalmazták a statútumát. „Amikor 2012 júniusában a klub elnöke lettem, az Olimpiai számláin nem volt egyetlen lej sem. Innen indultunk!" Elmondása szerint amíg az első évben még 709.000 lej volt a deficit, addig tavaly már csak 105.000 lej, idén pedig 4.900 lej!

Az ex-elnök kitért a játékosok fizetésére is. A bemutatott számok alapján 2012-ben 5407 lej volt a nettó átlagfizetés, 2015-ben 2189, idén pedig 2180 lej. „Lehet, hogy ez sok, de a minőségi játékost meg kell fizetni, különben szóba sem áll veled. Az is természetes, hogy nem annyit keres a gólkirály, mint egy kiegészítő ember", magyarázta Babut.

A hátrahagyott adósságok kapcsán Babut leszögezte, amikor június 30-án véget ért a mandátuma, az Olimpia 498.000 lejjel tartozott a beszállítóknak, 124.000 lejjel (másfél havi fizetés gyanánt) az alkalmazottaknak és 236.000 lejjel az adóhivatalnak. Ugyanakkor a klub kasszájában 450.000 lej volt.

„Igaza van Pataki Zoltánnak, amikor azt mondja, 3,2 millió lej nélkül nem lehet befejezni az idényt! Immár az ő dolga, hogy ezt az összeget előteremtse. Lássuk, jövő ilyenkor milyen eredményeket ér el a csapat, mennyi lesz a klub adóssága? Addig is hagyják békén a régi vezetőséget. Mert az előző négy évben a csapat mindig el tudott utazni edzőtáborba. Sőt, még a juniorok és a második csapat is", mondta Babut.

A korábbi elnök említést tett az elmúlt hónapokban elkészült öt éves stratégiáról, amely az utánpótlásneveléstől a marketingig a klub szinte minden területére kitért. Értetlenségének is hangot adott, amiért a klub vezetősége semmilyen lépést nem tett azért, hogy az Olimpia régi nevén szerepelhessen ismét a bajnokságban - holott a szurkolók ezt követelték, nekik pedig sikerült visszaszerezniük a nevet.

„Sajnálattal kell látnom, hogy azok, akik az elmúlt években sokat tettek ezért a klubért, már nincsenek ott a vezetőségben. Most azok bizonyíthatnak, akik az elmúlt években semmit nem tettek az Olimpiáért, csak minket kritizáltak. Állandóan azt hallottuk, hogy szatmári játékosokat a csapatba - erre most már a vezetőségben se mindenki szatmári. Azok közül a szatmári játékosok közül, akiknek lejárt a szerződésük, csak eggyel hosszabbítottak", értetlenkedett Babut. „Az elmúlt négy évben minden játékos játékjogát a klub birtokolta - remélem ez ezentúl is így lesz és nem ügynököké és másoké lesznek a futballisták", tette hozzá.

„Mint Olimpia-szurkoló sok sikert kívánok az új vezetőségnek és arra kérem őket, engem és az előző vezetőséget hagyják békén! Kívánom, boldoguljanak legalább olyan jól, mint ahogy nekünk sikerült", zárta mondandóját Babut, emlékeztetve, hogy az Olimpia idén két barátságos meccset játszott a Kisvárdával. Július első napjaiban, „még az ő csapata", 2-2-re végzett a magyar második osztályban szereplő Kisvárdával, míg szombaton, öt új játékossal a kezdőben, újkori történelmének legsúlyosabb vereségét elszenvedve 9-0-ra kikapott...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: