2007-11-29 20:42:30• hírek • Szatmar.ro

Hőszigetelik a nyertes tömbházakat

 A Polgármesteri Hivatal által indított játéknak három díjazott tömbháza lesz.

A Városi Tanács csütörtöki gyűlésén határoztak úgy a tanácsosok, hogy több díjazottja legyen annak a játéknak, amelyet a Polgármesteri Hivatal és a Környezetvédelmi Ügynökség indított.

Az országos kampányként szervezett program lényege, hogy minél zöldebbé és otthonosabbá váljanak a tömbházak. Az ablakokat, ajtókat hőszigeteltre kellene cserélni, mind a lakásokban,  mind a lépcsőházakban. Az állam a költségek 33,33 %-át finanszírozza, a Polgármesteri Hivatal szintén 33,33 %-ot vállal fel, viszont a beruházás többi 33,33%-át a lakóbizottságnak kellene fizetni. Ez egy családnak körülbelül 600 és 1000 euró közötti kiadást jelentene.

A Polgármesteri Hivatal egy játékot indított annak érdekében, hogy minden lakóközösség jobban figyeljen oda, és jobban vigyázzon az őket körülölelő zöldövezetekre, parkokra. A játékra lakóközösségek jelentkezhetnek, formanyomtatványt a Polgármesteri Hivatalban lehet igényelni, a játék lefolyási ideje egy évet foglal magába. A „legszebbnek” titulált tömbház teljes hőszigetelését a Polgármesteri Hivatal fogja finanszírozni, átvállalva a 33,33%-os lakossági önerőt.

A Városi Tanács döntése értelmében a játéknak három díjazott épülete lesz, az első helyezett teljes költségét, a második helyezet 33,33%-os önerejének 90%-át, míg a harmadik épület 33,33%-os költségének 80%-át a Polgármesteri Hivatal vállalja át. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: