2014-04-03 09:06:24• hírek • MTI

Hosszú hétvége lesz május elején

Pihenőnappá nyilvánította a kormány május másodikát, így a május elsejei hivatalos munkaszüneti nappal együtt négynapos hosszú hétvégére mehetnek a közalkalmazottak.

A legutóbbi kormányülésen elfogadott határozat szerint a pihenőnapot április 26-án, szombaton kell ledolgozni, de május 31-ig túlórázással is be lehet pótolni.

A kormányhatározat hatálya nem terjed ki a megszakítás nélküli tevékenységeket biztosító közalkalmazottakra, s a május elsejei hosszú hétvége csak ajánlás a versenyszférának.

Az Európai Unió tagállamai közül Romániában dolgoznak a legtöbbet az alkalmazottak. Az unió munkaügyi alapítványa, az Eurofound adatai szerint a romániai munkavállalóknak van a legkevesebb szabadnapjuk.
Romániában évi tíz a hivatalos munkaszüneti napok száma: a vallási ünnepek (karácsony, húsvét, pünkösd, Szent András és Nagyboldogasszony napja) mellett január elseje és másodika, május elseje, valamint a román nemzeti ünnep, december elseje hivatalos szabadnap.

Victor Ponta kormányfő a szerdai kormányülésen azt ígérte: húsvétig minden nyugdíjas megkapja az áprilisi járandóságát. Idén az ortodox, a katolikus és a protestáns húsvét is április 20-21-re esik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: