2018-02-13 08:09:38• hírek • Közlemény

Hosszabbított munkarenddel dolgozik az EMNT központ a magyarországi választási időszakban

A fotón balról: Csókási-Budaházi Attila, a szatmárnémeti EMNT Demokrácia Központ irodavezetője, Enyedi Tímea,  a szatmárnémeti EMNT Demokrácia Központ munkatársa, Kiszner Csaba, az Erdélyi Magyar Néppárt Szatmár megyei szervezetének elnöke és Nagy Laszkó István,  a szatmárnémeti EMNT Demokrácia Központ munkatársa.
A fotón balról: Csókási-Budaházi Attila, a szatmárnémeti EMNT Demokrácia Központ irodavezetője, Enyedi Tímea, a szatmárnémeti EMNT Demokrácia Központ munkatársa, Kiszner Csaba, az Erdélyi Magyar Néppárt Szatmár megyei szervezetének elnöke és Nagy Laszkó István, a szatmárnémeti EMNT Demokrácia Központ munkatársa.

A szatmárnémeti EMNT Demokrácia Központ hosszabbított nyitvatartással, hétköznap reggel 9:00-től este 20:00 óráig tart nyitva a magyar országgyűlési választásokig.

Április 8-án országgyűlési választások lesznek Magyarországon. Az Alkotmány minden nagykorú külhoni magyar állampolgárnak szavazati jogot biztosít. Külhoninak számít az a  magyar állampolgár, akinek a lakcímkártyáján a lakóhely rovatban romániai településnév szerepel, vagyis Romániában lakik.  Ahhoz, hogy az illető szavazhasson, szerepelnie kell a  választói névjegyzékben.


A névjegyzékbe való felvételt igényelni kell, ezzel történik meg a regisztráció. Az EMNT Demokrácia Központokban segítenek elintézni a szavazással kapcsolatos teendőket, bevezetik a magyar lakcímkártyán szereplő adatokat és a bemondott lakcímet a Nemzeti Választási Iroda választási rendszerébe.


Abban az esetben, ha valakinek nincs lakcímkártyája, akkor magyar útlevéllel vagy a honosítási okirat adataival töltetheti ki regisztrációs kérelmét. Adatváltozás esetén (lakcímváltozás, névváltozás) segítenek rögzíteni a módosításokat.


Olyan eset is fennállhat, hogy valaki kijelentkezett a magyarországi lakcíméről és így már külföldön élő magyar állampolgárnak számít. A regisztráció ebben az esetben is szükséges.


További információkért és segítségért személyesen a V. Lucaciu (Árpád) u. 18. szám alatt lehet az EMNT munkatársaihoz fordulni, telefonon pedig a következő elérhetőségen érdemes érdeklődni: 0261 768 110, 0762 248 663.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: