2012-09-09 15:21:48• hírek • Szatmar.ro

Hosszabbításban verte az újoncot az Olimpia

A Gyulafehérváron aratott győzelem után sikerrel kezdte az új szezont saját szurkolói előtt is az Olimpia labdarúgócsapata. A sárga-kékek a harmadik osztály második fordulójában Hanus kései találatával kényszerítették térdre a Váradalpárit.

Noha a vendégek most jutottak fel a C osztályba, a csapatukban több, második és harmadik osztályos rutinnal is rendelkező játékos is van. Talán ennek is tudható be, hogy az első fél órában inkább a bihariak akarata érvényesült, még akkor is, ha ez nagy helyzeteknek nem nyilvánult meg. Az első komoly ziccer azonban az Olimpia előtt adódott, ám Pop Marian a kapusba lőtt. Ez előrevetítette a két perccel későbbi eseményeket, amikor Feier tálalt remekül Molnar elé, aki megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A szünet lőtt ráadásul Taut megkapta második sárgáját, az emberelőnyben maradt Olimpia azonban nem tudott élni a lehetőséggel és nem tudta megnövelni előnyét. Sőt, a 86. percben Olariu kiegyenlített. A helyzetet (és a három pontot) a csereként beállított Hanus mentette meg, aki előbb kihagyott egy ziccert, ám a 93. percben a kapuba talált.

„Tény, hogy majdnem elvesztettünk két pontot, ez a meccs figyelmeztetés is volt egyben, hogy máskor többet kell tennünk a győzelemért. A gólszerzőket dicséret illeti, mert bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Tudom, hogy kaptunk kritikákat is, hogy emberelőnyben miért nem támadtunk többet, de a csapat most már mindig eredménykényszerben játszik, ezért megpróbálta tartani az előnyt. A csapaton már most is nagy a nyomás, és ez még csak fokozódni fog. Nehéz mérkőzések várnak ránk, a Bihar elleni keddi kupamérkőzés után pénteken már Vajdahunyadon játszunk. A kupában szeretnénk továbbjutni, de az elsődleges a bajnoki szereplés" - nyilatkozta Csík Tibor vezetőedző.

A Bihar elleni mérkőzés egyébként kedden 16.30.kor kezdődik az Olimpia stadionjában.

III. Liga, a 2. forduló:
Szatmárnémeti Olimpia-Váradalpári Tricolorul 2-1
gólok:
Molnar (30.), Hanus (93.), illetve Olariu (86.)
Az Olimpia összeállítása: Şuta (Coman 62.) - Glodean, Micaş, Iuhas, Lauruk, Pop Marian (Hanus 75.), Villand, Pop Mihai (Botos 68.), Molnar, Feier, Dănilă (Marinaş 81.).

További eredmények:
Kolozsvári Sănătatea-Dési Unirea 1-2
Zilahi FC-Pankotai Şoimii 3-5
Petrozsényi Jiul-Máramarosszigeti Plimob 3-1
Borossebesi Naţional-Gyulafehérvári Europa 4-1
Aranyosgyéresi Seso-Szászfenesi Unirea 1-1
A Vajdahunyad állt.  
A következő forduló (szeptember 14.):
Sănătatea-Aranyosgyéres
Dés-Zilah
Pankota-Petrozsény
Vajdahunyad-Olimpia
Váradalpár-Borossebes
Gyulafehérvár-Szászfenes
A Máramarossziget áll.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: