2012-04-12 20:59:50• hírek • Szatmár.ro

Hosszabbításban nyert a VSK, a lányok a legjobb négy között

Hatalmas, drámai küzdelemben nyerte meg második meccsét a VSK, a következő ellenfél az elődöntőben az Arad lesz.

Mindenki tudta, hogy a két csapat nagyjából ugyanakkora erőt képvisel, s hogy egy-két pont juttathatja győzelemhez az egyik vagy másik felet. A VSK a CSU otthonában csupán két ponttal nyert, arra azonban senki nem számított, hogy egy kemény, hosszabbításban egyetlen ponttal megnyert meccs juttatja Fleseriu lányait a legjobb négy közé. Aki nem volt kinn a meccsen, sajnálhatja: a végigizgult hosszú percek felszabadító öröm-ünneppel értek véget.

A meccs elég rosszul indult: a Gyulafehérvári CSU szinte végigvezette az első negyedet, hét pontos előnnyel készültek a második tíz percre.Ekkor már kicsit magára talált a VSK, a negyed végére már egy ponttal vezettek a szatmári lányok. A félidei szünet kicsit hosszabb lett a tervezettnél, ugyanis az eredményjelző-tábla felmondta a szolgálatot, de sikerült életet lehelni belé, így folytatódhatott a meccs.

Talán a kicsit hosszabb szünet volt az oka annak, hogy a folytatásban nem nagyon ment a lányoknak a játék, a megszerzett, ellopott labdákat nem sikerült pontokra beváltani, a hárompontosok pedig ahogy az ellenfeleknek betaláltak, úgy kerülték el a gyűrűt a szatmáriak dobásai.



Aztán következett a drámai zárónegyed: a VSK három perc játék elteltével átvette a vezetést, a csapatok a továbbiakban pedig szinte fej-fej mellett haladtak. A vége előtt másfél perccel 63:64 arányban vezettek a vendégek, hét másodperccel a vége előtt pedig szabaddobáshoz jutott a VSK. Paraunak azonban csak egyszer sikerült betalálnia, így következett a hosszabbítás. Ezt az öt percet sem a lányok, sem a szurkolók nem fogják még évekig elfelejteni.

Három másodperccel a lefújás előtt eggyel vezetett a VSK, de a gyulafehérváriak betaláltak - meg is kezdődött a fiesta a kék-fehér drukkerek "szektorában". Fleseriu időt kért, a drukkerek kezdték elveszteni a reményt, hiszen mire is elég három másodperc... Freeman bebizonyította, hogy egy meccset simán meg lehet nyerni ennyi idő alatt. A hozzá kerülő labdát ugyanis azonnal a kosárba dobta, így lett a vége 75:74 - ide.



A osztály, rájátszás, 2. mérkőzés: Szatmárnémeti VSK - Gyulafehérvári CSU 75:74 (18:25, 15:7, 10:17, 21:15 - 11:10). A szatmári pontszerzők: Whittington 23, Freeman 21, Pop 14, Parau 13, Orosz 3, Mehmedic 1. Játszott még: Ivan, Mészáros A.

További eredmények: Temesvári BCM - Targovistei CSM 65:66 - továbbjutott a Targoviste; Alexandriai Teleorman -Marosvásárhelyi Nova Vita 60:66 - továbbjutott a Marosvásárhely; Craiovai SCM - Aradi BC ICIM 78:88 - továbbjutott az Arad.

Az elődöntőben: Arad - Szatmárnémeti, Targoviste-Marosvásárhely.


Győzelmi mámorban - hihetetlenül nehezen, de összejött a második nyertes meccs is

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: