2012-07-30 12:32:57• hírek • Póti Orsolya

Horvátországban nyaraltak a diákok

Immár második alkalommal utazhattak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói Horvátországba, ugyanis nagyon szép eredményt értek el a magyarországi „Zöld Kapuk" elnevezésű nemzetközi vetélkedőn. A kiránduláson a 10. számú Általános Iskola négy diákja is részt vett.

A „Zöld kapu" elnevezésű mórahalmi kezdeményezésű verseny két fordulóból állt: a résztvevők tavaly december végéig egy jótékonysági betlehemes játékot kellett bemutassanak legalább öt helyen, iskolákban és cégeknél, március elején pedig egy ökológiai vándorkiállítás szervezése volt a feladatuk, melynek keretében tematikus plakátokat kellett bemutassanak több helyen is.

A diákok a karácsonyi előadások során pénzadományokat gyűjtöttek, amellyel az afrikai gyerekek taníttatását támogatták. Az ökológiai kiállítás célja pedig az volt, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelemre és a környezetszennyezés veszélyeire.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata Fehér Laura magyar tanárnő vezetésével III. helyet ért el a mentorcsapatok kategóriájában, a 10. Számú Általános Iskola diákjai pedig a haladók kategóriájában értek el szép eredményt Fehér Mónika tanárnő vezetésével.



Az összesen tizenhét diákból álló két szatmári csapatnak negyvenkét közép-kelet európai csapattal mérte össze ügyességét. A csapatok jutalma egy horvátországi nyaralás volt, mely július 18 és 26. között zajlott - tudtuk meg Fehér Laura magyartanárnőtől, a tanulók felkészítőjétől, aki immár ötödik alkalommal foglalkozott a verseny szatmári lebonyolításával.

A diákok hat felnőtt kíséretében töltötték a horvátországi nyaralást. A diákok szinte mindennap más városba utaztak, ellátogattak Dubrovnikba, Splitbe és az ország kis szigetei közül is megtekintettek néhányat. Fehér Laura reméli, hogy az új tanévben is megszervezik a versenyt, és egy újabb nyaralás lesz a jutalmuk.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: