2007-06-17 10:32:49• hírek • István Löchli

Korrupció Horvátországban

 Korrupció vádjával letartóztatták a privatizációs ügynökség több munkatárását.

Óriási botrányt kavart Horvátországban az állami privatizációs ügynökség hat munkatársának letartóztatása. Mint kiderült, az említettek több millió euró értékben adták el az állam vagyonát, ám az saját bankszámlájukat gazdagította.

A letartóztatottak között ott volt az állami privatizációs ügynökség elnöke és két alelnöke. A kormányfő a botrány kirobbanása után elrendelte az egész ügynökség felszámolását, és megdícsérte a rendőrséget, hogy sikerült letartóztatniuk a csalás felelőseit. Az egy éve tartó nyomozásban több mint 150 rendőr vett részt, és több százezer eurót koboztak el a gyanúsítottaktól, mely valószínűleg megvesztegetésből származó pénz volt. Még egy gyanúsított szökésben van. Az eddigi privatizációs ügyletek felülvizsgálatára egy bizottságot hoznak létre, és ha bármely ügyletben visszaélésekre bukkannak, azonnal semmisnek nyilvánítják a szerződést. 

Ilyen súlyos visszaélésekre még Horvátországban nem volt példa, és biztosra vehető, hogy az érintettek több tíz évnyi börtönbüntetést kapnak.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: