2012-05-28 18:19:26• hírek • Kocsis Zoltán

Ilyés: Coica populista, gyáva és hazug

Ilyés Gyula polgármesternek elege van politikai ellenfele személyeskedéseiből és nyílt vitára hívta, akár a tévében, akár közvetlenül a város lakosai elé. Dorel Coica azonban, akárcsak négy évvel ezelőtt, megfutamodik a feladat elől.

„Nem vagyok hajlandó semmilyen nyílt vitára. Ez olyan, mint Dumas regényeiben a párbaj. Márpedig a párbajok ideje lejárt", mondta az USL polgármester-jelöltje hétfő sajtótájékoztatóján. Megfeledkezve arról, Barack Obamától Angela Merkelen át Francois Hollande-ig mindenki vitába szállt politikai ellenfelével, bizonyítandó hozzáértését, talpraesettségét, intelligenciáját. Azzal, hogy nem áll ki, erős kérdőjelet állít azzal kapcsolatban, hogy fenti képességeket birtokolja-e. Viselkedése azokat az időket idézi, amikor a jelöltnek nem kellett vitatkoznia, ugyanis nem lehetett ellenfele. Pártjának nem ismeretlenek ezek az idők.

„Azért nem áll ki, mert fél. Négy éve sem akart kiállni. Tudja, hogy semmit sem tud az adminisztrációról", reagált a visszautasításra Ilyés. A polgármester arra a négy évvel ezelőtti eseményre is utalt, amikor Coica csak az utolsó előtti nap adta be a derekát, majd - megbízhatóságáról és komolyságáról tanúbizonyságot téve - nem ment el a műsorra. Csak másnap.

„Nem áll ki nyilvános vitára, mert szeret egyedül beszélni. Akkor ugyanis azt mond, amit akar. Teheti az irreális ígéreteit, vádaskodhat, személyeskedhet", mondta Ilyés. „És azért sem áll ki, mert akkor nem személyeskedhet! Az én munkámat ítélje majd meg a lakosság, de a családomat mindenki hagyja békén. A kampánya csak személyeskedésből és hazugságból áll".

A polgármester szerint ellenfele kampánya veszélyessé válik a város lakosságára nézve. „Meglepett, amikor magam hallottam, hogy egy házaspár arról beszélgetett: nem szigetelik le a házukat, mert Coica megígérte, hogy majd leszigeteli ő. Ez képtelenség! Ez lehetetlen! Ha kiállna, pénzügyi, jogi, adminisztrációs érvekkel cáfolni tudnám hazugságait. De ezt tudja és nem mer kiállni", folytatta Ilyés.

A polgármester leszögezte: ő nem ígérhet ezer lakást, csak 220-at. Ezt viszont garantálni tudja, konkrét érvei vannak, ráadásul 72 építése máris megkezdődött. „Nem akarunk hazugsággal választásokat nyerni! Nem akarjuk becsapni az embereket! Remélem a szatmáriak józanul tudnak majd ítélni hazugság és a betartható ígéretek között".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: