2012-08-10 18:20:26• hírek • Kocsis Zoltán

Horror az Erdőd közeli erdőben – a fantom szelleme elszabadult

Wales hat évvel ezelőtti szépségkirálynője is komoly bajba került az Erdőd és Lajosmajor közötti erdőben. Samira Mohamed Ali szupermodell is szerepel ugyanis abban az angol horrorfilmben, amit immár napok óta Szatmár megyében forgatnak. A Szatmár.ro munka közben kereste fel a stábot.

A telefonos kapcsolatfelvétel simán ment, a találkozót a reptér bejáratánál beszéltük meg. A világos Seat Alhambra némi késéssel érkezik. A szokásos lámpázással és integetéssel jelezzük: vágjuk, hogy őket várjuk. Az angol rendszámú kisbusz után eredünk, amely Erdődön Lajosmajor irányába fordul. Keskeny, de frissen aszfaltozott úton haladunk egy erdőn keresztül, amikor a Seat hirtelen balra fordul egy mellékútra, majd kétszáz méter után egy rossz földes útra. A fák között felállított sátrak jelzik: megérkeztünk a forgatás helyszínére.

Rares Ceuca fogad minket, aki bevezetőjében elmondja, fiatal éveinek nagy részét Szatmárnémetiben töltötte, 2010 óta él Londonban. „Ha már Nagy-Britanniában olyan sokba kerül egy forgatás, akkor magától adódott a lehetőség, hogy Szatmár megyébe jövünk", fedi fel a helyszín választásának rejtelmei.

Rendezőtársával, Ash Khannal, aki először jár Erdélyben, készségesen mesélik a film sztoriját, amely valahol Nagy-Britanniában játszódik. Fiatalok egy csoportja kempingezni indul, az egyik lány pedig kuriózumként magával visz egy régi, porlepte varázskönyvet. Nagy hiba! Ám ennél is nagyobbat követ el egy másik lány, aki beleolvasva szabadjára engedi a rossz szellemet, amely az egyik fiúba költözik. És a vidám kempingezők egyre kevesebben lesznek, társaik sorra tűnnek el...

Rares Ceuca (a kép jobb oldalán) Szatmárnémetiben nőtt fel

Ash Khan, aki a hollywoodi mester Dov S. Simons londoni iskolájában tanulta a rendezést, elmondása szerint a film eddigi költségvetése harmincezer font (172.000 lej) körül van. „Túlnyomó többsége a színészek fizetése", jegyzi meg. Noha fiatal, pályájuk kezdetén lévő színészekről van szó, néhányuk érintőlegesen kapcsolatba került már a legnagyobb sztárokkal. A rendkívül csinos, 24 éves Mhairi Calvey hét éves korában szerepelt Mel Gibson „A rettenthetetlen" című filmjében, Szatmárról pedig Indiába utazik, ahol az ismert német színésszel, Otto Götz-cel (szerepelt többek között A holnap markában című James Bond moziban is) forgatja a Train to kill című filmet. Helen Holman legújabb filmje, a Jakab kalapácsa idén novemberben jelenik meg, majd a szatmári forgatás után Angy Bojtler rendezésével kezd el dolgozni a Gyanúsított című thrillerben.

A színészek közül a legnagyobb ismertségnek Samira Mohamed Ali örvend: nevének csengése ellenére ő walesi és 2006-ban szépségkirálynőnek választották hazájában, azóta szupermodellként dolgozik. Vele sajnos nem tudtuk találkozni, mivel már befejezte a forgatást és visszautazott Angliába.

Ash Khan magyaráz Mhairi Calvey-nek

Miután az erdőben véget ér a forgatás, Kányaházára költözik a stáb, ott fejezik be a munkát. Ezt két-három hónapig tartó stúdiómunka követi, a film pedig az év végén jelenhet meg, mondja Raphael Pavel operatőr, aki Bukarestből költözött Angliába. A 90 perces mozit a BBC és az ITV vetíti majd, ám a cél az, hogy előtte mozikba is eljusson. „Szeretnénk, ha Romániában lenne a bemutató, mivel itt forgattuk, ám meglátjuk, mit szólnak ehhez Londonban", mondta Rares.

Az említettek mellett David Magowan, Marcel J. White, Trent Owers, Zoe Wilson és Adriana Calvert szerepel a filmben. Utóbbi élettörténete is kötődik Erdélyhez, hisz Kolozsváron született, ám két éves korában angliai szülők fogadták örökbe. Ő maga egy szót sem beszél magyarul vagy románul.

Hogy mi lesz pontosan a film címe, az egyelőre kérdéses. Raphael elárulta, két alternatíva létezik jelenleg: Spirit al phantoma vagy a Spirit-al phantoma. Magyarul mindkettő nagyjából annyit tesz, hogy „A fantom szelleme".

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: