2009-09-16 13:32:30• hírek • Parajdi Andrea

Ütemesen halad a korszerűsítés

A Pszichiátria kialakítás alatt álló székhelyénél ellenőrizte a felújítási munkálatok stádiumát a Szatmár Megyei Tanács vezetősége. A részleg modernizálása ütemesen halad, nagyobb problémákat a régi kórház adminisztrálásánál észleltek.

Ahogyan az ismert a Szatmár Megyei Pszichiátria épületét visszaigényelte a Római Katolikus Egyház. A régi kórház osztályainak átszervezésével felszabadult az épületben egy akkora részleg, ahová a Pszichiátria viszonylag kényelmesen beköltözhet. Az épület ezen részén a Megyei Tanács anyagi hozzájárulásával több hónapja zajlanak a felújítási munkálatok, amelyeket csütörtökön Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Mircea Govor alelnök, Octavian Lazin kabinetfőnők, a Megyei Tanács szakemberei, illetve Paula Mare, a Szatmár Megyei Kórház igazgatónője közösen ellenőriztek.

Csehi Árpád, tanácselnök elégedetten állapította meg, hogy a Pszichiátria új székhelyénél ütemesen folynak az átalakítási munkálatok, azonban a régi kórház adminisztrálásának módjával kifogásai akadtak. -Számtalan olyan apró hiányosságot találtunk, amelyeknek a helyreállításához kevés pénz is elegendő, mint például a különböző kanalizálási és higiénikus problémák. Nem nagy dolog kicserélni egy csövet vagy állandó jelleggel ellenőrizni a közműhálózatokat, azonban ha leáll a fűtés, vagy nem lesz meleg víz veszélybe sodródik a kórház működtetése - fejtette ki Csehi, aki elmondta még ezen a héten tárgyalóasztalhoz ül a kórház vezetőségével, hogy megoldást keressenek különböző fennálló nehézségekre.

-A Megyei Tanács finanszírozza a Megyei Kórház korszerűsítési munkálatait, hiszen ez egy közösségi érdek, nem fogjuk megengedni, hogy néhány alkalmazott hanyagsága miatt degradálódjon az épület - mondja a tanácselnök.


Szatmár Megyei Pszichiátria épülete
Ellenőrzést tartottak a Szatmár Megyei Pszichiátria leendő székhelyénél


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: