2009-03-29 20:49:15• hírek • Szatmár.ro

Horgászverseny Csengerbagoson

A hideg víz és a borús időjárás miatt a tavalyi mennyiségnek a felét sem fogták ki a csengerbagosi idénynyitó horgászversenyen.

A szombati megmérettetésre huszonketten neveztek be, és az ötórás megmérettetésen összesen 40 kiló hal akadt horogra — jóval kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Az első helyet Nicoară Vlad szerezte meg 3,18 kilogramm összmennyiséggel. A második helyet 2,23 kilóval Andreica Ilie,  a harmadikat 1,75 kilóval Oşan Antal szerezte meg. Rajtuk kívül Ghilea Edita és Pintye Gábor kapott még egy-egy hónapos Szatmári Magyar Hílap előfizetést — de e mellett 1500 lej értékben osztottak szét horgászfelszerelést a díjazottak között.

Éva Mircea és Erdei Gábor öt évvel ezelőtt tettek rendbe, alakítottak halastóvá egy mocsaras, náddal benőtt régi területet: az azóta befektetett pénzösszeg elmondásuk szerint most nullázódott le, ezentúl fog jövedelmet termelni a létesítmény. Ezúttal sem akadt horogra az „aranyhal”: a tulajdonosok a tó felavatásakor egy ezüstbilloggal ellátott halat eresztettek a vízbe, amelynek kifogásáért pénzben, horgászjegyben és felszerelésben összesen 900 lej értékű díjazásban részesül a szerencsés horgász.Az idei versenyt, a hagyománynak megfelelően halászlé elfogyasztása zárta: a díjazás után jó hangulatú beszélgetés következett.

Hal

Horgászverseny

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: