2010-06-14 09:27:41• hírek • MTI/AP

Bemutatkozik a címvédő, Robben nélkül Hollandia


A sérült Arjen Robben nélkül is győzelemre tör első világbajnoki mérkőzésén a holland labdarúgó-válogatott, amely hétfőn a dánokkal csap össze Johannesburgban. Az E csoport másik elsőfordulós meccsén a japánok a kameruniakkal találkoznak.

Az európai kvalifikációban mind a holland, mind a dán együttes nagyszerű teljesítményt nyújtott - utóbbi éppen a magyarok csoportját megnyerve jutott ki Dél-Afrikába -, s most mindkét gárda bizonyítani szeretné, hogy az csak bemelegítés volt, s a selejtezőbeli remeklésnél többre képes.

Bár várhatóan mindkét oldalon lesz egy-egy nagy hiányzó - Robbenhez hasonlóan valószínűleg Nicklas Bendtner sem állhat egyelőre csapata rendelkezésére -, a színvonalas csata szinte garantált.

A két együttesnek ez lesz a 29. egymás elleni mérkőzése, de az első, amit egy világbajnokság keretében rendeznek. A hollandok 1938 óta nem vesztették el első meccsüket a vb-ken, akkor a csehszlovákoktól kaptak ki 3-0-ra.


Robben Dánia ellen még nem játszhat
Robben Dánia ellen még nem játszhat


 

A Japán-Kamerun összecsapás legnagyobb sztárja egyértelműen a friss Bajnokok Ligája-győztes Internazionale támadója, Samuel Eto,o lesz, aki az őt ért kritikák miatt azon gondolkozott, hogy pályára sem lép a vb-n, végül azonban maradt és bizonyítani szeretné, hogy nemcsak klubszinten, hanem a válogatottban is képes világklasszis teljesítményre.

"Ő a kapitányom. A világ egyik legjobbja, és ennek megfelelően is akar játszani" - mondta róla a kameruniak szakvezetője, Paul Le Guen.

A két csapat eddigi három összecsapásán egy döntetlen mellett két japán siker született, az ázsiaiak azonban még soha nem nyertek vb-meccset külföldön - két győzelmüket akkor aratták, amikor 2002-ben a dél-koreaiakkal közösen rendeztek világbajnokságot.


Eto'o szereplésétől nagyban függ Kamerun sorsa
Eto'o szereplésétől nagyban függ Kamerun sorsa


Hétfőn este, a fokvárosi Zöld Pont Stadionban megkezdi szereplését a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon a címvédő olasz válogatott is, amely bizonyítani szeretné, hogy - sokak véleményével ellentétben - nem túl öreg a négy évvel ezelőtti, németországi siker megismétléséhez.

Az F csoport nyitómeccsén, Paraguay ellen egyértelműen Marcello Lippi kapitány csapata az esélyes, még annak dacára is, hogy a felkészülési meccseken nem igazán nyújtott emlékezetes teljesítményt, a rivális dél-amerikaiaknál pedig nem lesz hiány motivációban, hiszen januárban fejbe lőtt társukért, Salvador Cabanasért is játszanak.

Paraguay köztársasági elnöke, Fernando Lugo a közelmúltban levélben kérte a játékosokat, hogy a lábadozó Cabanasért kettőzött erővel hajtsanak, s a futballisták ígéretet is tettek : ha már a csatár nem lehet ott velük a tornán, eredményeikkel megpróbálják őt kárpótolni.

Az olaszok eközben szeretnének úgy rajtolni, ahogy négy éve tették, akkor ugyanis a Ghána felett aratott 2-0-s diadallal nyitottak, s meg sem álltak a végső győzelemig.

"A bemutatkozás mindig különösen fontos. - mondta Gianluca Zambrotta. - Szeretnénk az első helyen zárni a csoportban, tehát a jó rajt ideális lenne."

Olasz szempontból a három rivális közül egyébként éppen a dél-amerikaiak tűnnek a legerősebbnek, a négyesnek ugyanis még Új-Zéland és az újonc Szlovákia a tagja. Utóbbi két együttes kedden csap össze egymással az F csoport első fordulójában.


Zambrotta az olaszok jó kezdésében bízik
Zambrotta az olaszok jó kezdésében bízik


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: