2012-03-01 09:06:57• hírek • Szatmar.ro

Két szatmári vívóval indul a kadett Eb.

Csütörtökön, a horvátországi Porec városában veszi kezdetét a kadett korosztály számára kiírt vívó Európa-bajnokság, amelyen a Szatmárnémeti Sportklub két versenyzővel is képviselteti magát.

A brassói származású Bogdan Dascalu már rögtön a torna nyitónapján, csütörtökön pástra lép a 84 tőröző között. „Egy nagyon tehetséges gyerek, becsületesen és komolyan készült, de sajnos csak kevés erős külföldi versenyen tudott indulni. Emiatt pontokat sem tudott sokat gyűjteni, így nehezebb ágra kerülhet. Én egy tisztes helytállást várok tőle. Ez lesz az első és egyben utolsó Eb-je is a korosztályban. Ha a legjobb 16 közé kerülne, meg lennénk elégedve", nyilatkozta Lengyel Éva, aki File Attilával ellentétben nem kísérte el Dascalut az Isztriai félszigetre.

Dascalu Alexandru Prundeanuval (Ramnicu Valcea) és két steauás tőrözővel, Alexandru Georgescuval és Vlad Porosniuccal alkotják a román válogatott, amely vasárnap méretteti meg magát.

Egy nappal korábban ragad párbajtőrt Oros Bianca, akit a tavalyi európai körverseny Mödlingben rendezett versenyén elért nyolcadik helye miatt küldött ki a román szövetség. „Egy tisztes eredményt várok tőle. A mezőny erős lesz, ha a 32-be kerülne, az nagyon jónak számítana" -jegyezte meg Csiszár Ferenc, aki Nagy Lehellel és Langenbacher Istvánnak készíti fel a fiatal tehetséget.

A lányoknál 89 párbajtőröző nevezett, itt a csapatversenyt 5-én rendezik meg, Oros mellett két craiovai lány, Contantina Cezara és Claudia Năboiu valamint a bukaresti Alexandra Predescu alkotja a román válogatottat.

Porecben jövő héten a juniorok Eb-je következik, Csiszár Ferenc hétfőn utazik el két tanítványával Amalia Tatarannal és Veres Grétával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: