2012-03-20 16:23:57• hírek • Szatmar.ro

Hónap végéig eldől, Pop Adi kap-e még egy esélyt

Adrian Pop és Csiszár Ferenc
Adrian Pop és Csiszár Ferenc

Pop Adrian szerepelt a legjobban a Sportklub vívói közül a hétvégi, Párizsban megrendezett Világkupa-versenyen, ennek ellenére lehet, hogy egy másik szatmári vívó kap utolsó esélyt arra, hogy kivívja a londoni olimpián való szereplés jogát.

A 280 főt felsorakoztató mezőnyben Popot a legjobb 64 között állította meg a venezuelai Silvio Fernandez, miután a  dél-amerikai egy tussal jobbnak bizonyult Adinál. Ezzel a szatmári párbajtőröző az 50. helyen végzett, míg csapattársai, Szilágyi Adrian illetve Andrei Radu a 105. illetve a 189. helyet csípték meg.

Hétvégi eredményének köszönhetően Pop a világranglista 117. pozícióját foglalja el, két ponttal elmaradva a szintén szatmári, ám Marosvásárhelyen és Debrecenben vívó Nyisztor Sándor mögött. A román szakszövetség jelen pillanatban kettejük között latolgat, a tét pedig az, hogy ki vehet részt április 21-én Pozsonyban az utolsó olimpiai kvalifikációs versenyen.

Noha Nyisztor egy hajszállal jobban áll, pontjainak egy részét nem Világkupa-versenyeken vagy egyéb rangos viadalokon szerezte, hanem alacsonyabb szintű tornákon. Ez lehet Pop esélye. "A hónap végéig dönteni fog a szövetség, Pop mellett szólhat a berlini Fehér Medve Kupán szerzett második hely" - latolgatott Csiszár Ferenc edző is.

A londoni olimpián férfi párbajtőrben 30 vívó lép pástra, ott lesz a világranglista 1-12 helyezettje (nemzetenként maximum 2 fő), továbbá 8 versenyző, zónánként 2-2. A fennmaradó 10 helyből Európának 4, Ázsiának 3, Amerikának 2, Afrikának pedig 1 hely jut.

Pozsonyban egy hónap múlva az öreg kontinensnek leosztott négy helyért küzd majd meg az addig nem kvalifikált 22-26 vívó, Csiszár szerint a mezőnyből 10-12 párbajtőröző is esélyes lesz az egyik olimpiát jelentő hely megszerzésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: