2009-08-22 11:22:22• hírek • MTI/AP

Homoszexuálisok papi szolgálatban

A legnagyobb amerikai lutheránus egyház vezetői pénteken megszavazták, hogy elkötelezett párkapcsolatban élő homoszexuális nők vagy férfiak is elláthassanak papi szolgálatot.

Az Amerikai Evangélikus Lutheránus Egyházban (ELCA) korábban is szolgálhattak melegek és leszbikusok, de csak akkor, ha cölibátusban éltek. A módosítást az egyház vezetőinek 68 százaléka támogatta. Az ELCA az Egyesült Államokban mintegy 10 ezer egyházközséggel rendelkezik, 4,7 millió hívőt számlál.

A végső döntést a homoszexuális papok beiktatásáról az egyházközségek hozzák meg. A javaslat ellenzői közül többen attól tartottak, hogy a döntés miatt több egyházközség leválhat az egyházról, mint ahogyan az az Episzkopális Egyház esetében történt.

Katrina Foster New York-i lelkipásztor emlékeztetett, hogy az egyház a Szentírás szó szerinti értelmezésének megsértésével avatott papokká nőket és elvált embereket is.

"Megtanulhatjuk, hogy ne a tagadással határozzunk meg magunkat, azzal, hogy megmondjuk, mi ellen vagyunk - úgy tűnik, mindig ugyanaz a dolog - a melegek - ellen. A szegénységet kellene inkább elleneznünk, ebben kellene szorgalmasnak lennünk" - mondta a lelkésznő.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: