2014-08-20 08:54:05• hírek • MTI/Hszinhua

Homoszexuális párok hada utazik házasodni Új-Zélandra

A melegházasságokat legalizáló törvény tavalyi hatályba lépése óta az Új-Zélandon egybekelt azonos nemű párok több mint egyharmada külföldről, egyebek közt Ausztráliából, Kínából, Szingapúrból és Nagy-Britanniából érkezett a szigetországba.

A héten nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint a törvény tavaly augusztus 19-ei bevezetése óta egybekelt 926 meleg párból 532 új-zélandi volt, míg 237 pár Ausztráliából érkezett.

Az elmúlt egy évben 520 leszbikus pár mondta ki a boldogító igent a szigetországban: ebből 118 pár Ausztráliából érkezett Új-Zélandra. Ugyanezen idő alatt 406 meleg pár fogadott örök hűséget egymásnak: ők egyebek közt Ausztráliából (120 pár), Kínából, Thaiföldről és Nagy-Britanniából érkeztek.

"Hazai és nemzetközi szinten is folyamatos az érdeklődés az azonos nemű párok részéről az Új-Zélandon való egybekelésre. Eddig majdnem 400 külföldi pár érkezett Új-Zélandra házasságkötés céljából, ami nagyszerű a turizmus számára" - emelte ki közleményében Jeff Montgomery anyakönyvi irattárvezető.

A melegházasságokat legalizáló új-zélandi törvény szerint a házasság "két ember szövetsége, tekintet nélkül a nemükre, szexuális orientációjukra vagy nemi identitásukra".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: