2009-06-14 19:56:43• hírek • Szatmar.ro

Homoród nyerte a Román Kupát

Az ötödik osztályból feljutó csapat a fináléban Óvárit múlta fölül.

Jókora meglepetésre az ötödik osztályban élen végzett és ezzel a negyedik osztályba feljutó Homoródi Gama nyerte a Román Kupa megyei szakaszát, miután a döntőben 2-0 arányban legyőzte az Óvári Somesul csapatát.

Az Olimpia-stadionban megrendezett találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, a hajrában azonban a Somesul kétszer is megszerezhette volna a vezetés. Előbb Botos közelről kapu mellé tüzelt, majd kevéssel később Matei 45 méterről (!) a felső lécet találta el.

A második játékrész elején, némi meglepetésre, Petrean büntetőjével a Homoród szerezte meg a vezetést. Ezután szinte felborult a pálya, az Óvári sorra alakította ki a helyzeteit, de Matei, Stef, Male majd Heil egyaránt pontatlannak bizonyult. És mint ez ilyenkor lenni szokott, a hosszabbítás első percében egy kontra végén Petreanhoz került a laszti, aki nem hibázott, bebiztosítva ezzel a Homoród győzelmét.

Román Kupa, megyei szakasz, döntő:
Homoródi Gama-Óvári Someşul 2-0 (Petran 58. - tizenegyesből, 91.).
Homoród: Vinţ - Ionescu, Nichita, Baba, Chiş, David, Dragoş, Lup, Mulcuţan, Pătcas, Petran. Cserék: Micle Fl., Micle S., Sima, Bidea, Noţigan, Groze. Edzők: Sorin Ionescu, Ioan Sima.

Óvári: Miclea - Sălăgean, Rapoş, Szántó, Horea, Marian, Heil, Ştef, Botos, Mâle, Matei. Csrék: Socaciu, Bódi, Majorcsák, Tar, Gules, Nagy István Norbert, Chiriloaia. Edző: Nagy István



A győztes csapata öröme...



... és a méltó ellenfél büszkesége


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: