2011-03-30 15:49:36• hírek • Szatmár.ro

„Homo”- szexuálitász

A homoszexualitás, nő-nő (leszbikus) vagy férfi-férfi (meleg), vagyis az azonos neműek szexuális kapcsolatát jelenti. Megjelenésének okát illetően számtalan elképzelés létezik, többek között hormonális zavar, pszichoszexuális fejlődési rendellenesség vagy genetikai hajlam is közrejátszhat.

Napjainkban az emberek többsége valamivel toleránsabban viszonyul a homoszexuális párokhoz, annak ellenére, hogy anno törvény büntette. A meleg férfiak szexuális tevékenysége több szempontból is eltér a „normál párokétól". A csókolózás, az erogén zónák ingerlése, az ölelkezés és a kölcsönös önkielégítés a mérvadó, amihez az anusz testnyílásának használata is hozzájárul.

Szexuális tevékenységeik közzé tartozik a felláció és a pénisz végbélnyílásba helyezése. Nem ritka a pederasztia (fiúszeretet) megnyilvánulása sem, ami tulajdonképpen nem más, mint egy olyan szexuális magatartásforma, amikor a homoszexualitáshoz pedofília is társul. A homoszexuálisok esetében megkülönböztetnek passzív és aktív partnert. A passzív fél, a női szerepet játssza, míg az aktív partner megmarad férfiszerepben.

A „meleg" férfiakat több kategóriába sorolják:

1. Biszexuális férfiak. Ők mindkét nem képviselői iránt szexuális érdeklődést mutatnak, vagyis képesek arra, hogy mindkét neműekkel nemi kapcsolatot létesítenek. A legtöbbjük megnősül, gyermeket nemz, ennek ellenére homoszexuális késztetéseiket továbbra is kiélik.

2. Úgynevezett „szubsztitúciós homoszexualitás" (alkalmi homoszexualitás). Egyes férfiakkal annak ellenére, hogy nem éreznek erős vonzalmat a férfiak iránt, alkalomadtán mégis előfordul, hogy belemennek a játékba. Ez leginkább összezárt férfi községekben alakul ki, például katonaság ideje alatt, börtönben foglyok között. A nő nélküli állapot és a felgyülemlett szexuális késztetés levezetésére egymással létesített nemi aktusra kényszerülnek. Ez egyfajta pótcselekvésként nyilvánul meg, amint női partnerhez jutnak, visszatérnek a heteroszexuális kapcsolathoz.

3. Igazi homoszexuális férfiak. Ebben az esetben kizárólag férfiak iránt éreznek szexuális vonzalmat, libidójuk erre gerjed, szexuális aktust kizárólag férfiakkal létesítenek. Pszichéjük és testi magatartásuk, megjelenésük, megnyilvánulásuk a legtöbb esetben nőies vonásokat is tartalmaz. A női nem képviselőivel szemben teljesen közömbösek.

4. Tüneti, tünetekkel járó homoszexualitás. Végül meg kel említenünk a meglehetősen ritka, de a szakirodalom által nyilvántartott „tüneti homoszexualitást", ami rendszerint az idegrendszer nagymértékű károsodás révén, vagy elmebetegség következtében alakul ki. Sok esetben öregkori elbutulás, súlyos agyi sérülés vagy skizofrénia melléktüneteként is megjelenhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: