2010-12-23 09:40:54• hírek • Szatmár.ro

Látogassátok meg a Mikulást!

Ha már a család apraja-nagyja rég vágyik arra, hogy találkozhasson a Mikulással, akkor a téli szünet igazán megfelelő alkalom egy finnországi utazásra. Ez az az ország, ahol télen a mesék valóra válnak.

Finnország a hosszú téli éjszakák, a tiszta folyók, a fantasztikus fenyőerdők, a szaunák, valamint a síelők és korcsolyázók paradicsoma. Az országban több mint 190.000 tó van, és a tengerpartot több ezer apró sziget övezi. Ha az ünnepek között szeretne családjával egy izgalmas vakációt valahol eltölteni, akkor Finnország mindenki számára ideális választás lehet.

Rovaniemi, Lappföld fővárosa lenyűgöző látnivalókat nyújt, és ha a különlegesebb téli sportokat is szeretik, akkor igazán érdemes ellátogatni ide, ugyanis itt kipróbálhatják a hórobogózást, a kutyaszánozást, vagy a lékhorgászatot. Rovaniemi Joulupukki a finn télapó otthona, ahol a családdal a manók társaságában finom mézeskalácsot süthetsz, ajándékokat készíthetsz, vagy egy izgalmas hómobilios szafarin is részt vehettek.

A szeretitek az állatokat, akkor egy husky-farmra való látogatás igazi élmény lehet, hiszen megismerheted a kutyák szokását, életét, valamint husky vontatta szánon is utazhattok.

Finnország talán legszebb természetvédelmi vidéke a Lemmenjoki Nemzeti Park, mely az Inari- tónál található. Az Északi-fény a fenyvesek felett bíborszínre festi az eget, a zord szépségű tájat hatalmas folyók keresztezik; ez a látvány minden bizonnyal feledhetetlen élményben részesít.



Ha már a Télapó otthona az úti cél, akkor nem szabad kihagyni a legelbűvölőbb városok egyikét, Helsinkit, hiszen természeti adottságának köszönhetően ez a város a hagyományok és a modernizáció látványos egyvelege. A Kauppatori Helsinki legendás piactere, a Temppeliaukio templom leghíresebb látnivalója, melynek nincs harangja, ám fantasztikus akusztikája  miatt koncerteknek is helyt ad. Az Uspenski Székesegyház Nyugat-Európa legnagyobb ortodox temploma, és kötelező látnivaló a Finlandia palota, a Suomenlinna erődsziget, a Parlament, a Sibelius emlékmű, a Szenátus tere és az Ateneum is. A város látványosságai közé tartozik a sziklatemplom, melyet egy sziklába süllyesztettek, és üvegtetővel borítottak.

Ha már Finnországban jártok nem szabad megfeledkezni a szaunákról, melyek az ott lakók szent helye és identitásuk része. Télen rendkívül felfrissít egy jó kis szaunázás, de a finnek nyáron is használják, és ma már minden lakásban található.



Helsinki


A szaunázás jó időtöltés lehet az egész családnak
A szaunázás jó időtöltés lehet az egész családnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: