2020-01-03 11:48:39• hírek • Bede Emőke

Holttestre bukkantak péntek hajnalban Szatmárnémetiben

Forrás: Szatmár.ro archívum
Forrás: Szatmár.ro archívum

Egy ismeretlen férfi élettelen testére bukkantak péntek hajnalban, 6 óra környékén a szatmári rendőrök.

Információink szerint az áldozatot a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház bonctermébe szállították, hogy megállapíthassák a halál pontos okát. Egyelőre úgy tudni, idegenkezűségre utaló nyomokat nem fedeztek fel a holttesten, így vélhetően hipotermia okozta az egyelőre azonosítatlan férfi halálát. Ha e sejtés bebizonyosodik, akkor az egyelőre azonosítatlan férfi lesz az idei tél harmadik olyan áldozata, akivel kihűlés végzett.


Az első halálesetre még december elején került sor, amikor is a 14-es lakónegyedben található Neajlov utcában, egy betonépítményben bukkantak egy hajléktalan holttestére. A sorstársai által megtalált férfi Szatmárhegyről származott, de már évek óta hontalanként élt a város utcáin. A második áldozatot pedig december 31-én fedezték fel a 16-os lakónegyedben, egy egykori hőközpontban. A hajléktalanok vélhetően a hideg elől próbáltak ezen épületekbe menekülni, ám úgy tűnik, a mínuszok elől még így sem menekülhettek.


A hasonló esetek elkerülése érdekében a Helyi Rendőrség, valamint Szociális Gondozói Igazgatóság munkatársai az utóbbi időszakban többször is felkeresték a hajléktalanok által leginkább frekventált helyeket, hogy tájékoztassák őket a Szatmárnémetiben működő hajléktalanszálló adta lehetőségekről. Arra buzdítják őket, hogy legalább a téli hidegben térjenek be egy étkezésre vagy egy meleg teára, még akkor is, ha nem is szeretnék odabenn tölteni a hideg éjszakákat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: