2019-09-27 05:39:21• hírek • MTI

Holttesteket tároltak egy brandenburgi autószervizben

Német temetkezési vállalkozók holttesteket tároltak egy brandenburgi autójavító-műhelyben – közölte a Märkische Oderzeitung című német lap internetes felületén az ügyészségre hivatkozva.

A hatóságok lakossági bejelentésre léptek közbe és tiltották meg az egykori szerviz eredeti rendeltetésétől eltérő használatát. A lap értesülései szerint a műhelyben összesen nyolc holttestet tároltak, a helyiségben több koporsó és hűtőegység is állt. A vádhatóság közölte, hogy nincs megalapozott gyanúja bűncselekménynek, inkább csak szabálysértés jöhet szóba.
 

Berlin-Brandenburg térségében az elmúlt években több hasonló eset is történt. 2015-ben például a Berlintől északra található Wandlitz egyik volt üzletének hűtőkamrájában több koporsót találtak holttestekkel, amelyeket egy temetkezési vállalkozó helyezett el ott átmeneti tárolásra.
 

2012 októberében pedig a Berlin melletti Hoppegartenben egy teherautót loptak el rakterében egy tucat koporsóval és holttesttel egy temetkezési vállalkozás területéről. Több mint egy hétig tartott akkor előkeríteni a holttesteket, amelyekre végül egy lengyelországi erdőségben találtak rá. A három poznani autótolvajt később több éves börtönre ítélték.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: