2009-06-30 12:11:31• hírek • MTI/Reuters/AFP

Holttesteket találtak

A Yemenia jemeni légitársaság közlése szerint 142 utas és 11 fős személyzet tartózkodott azon a repülőgépen, amely kedden hajnalban zuhant le a Comore-szigetek közelében. Már találtak holttesteket.

A légitársaság névtelenül nyilatkozó tisztviselője azt mondta, hogy egy Airbus A310 típusú repülőgép veszett oda az Indiai-óceánba. Az utasok franciák és Comore-szigeteki állampolgárok voltak. Túlélőkről eddig nem érkezett jelentés.

A párizsi légiforgalmi hatóságok meg nem nevezett illetékesének közlése szerint a Yemenia egy A330-200-as típusú gépe hétfőn indult el a párizsi Roissy (Charles-de-Gaulle) repülőtérről, és Marseille érintésével Szanaába, a jemeni fővárosba ment. Utasai ott átszálltak ugyanennek a légitársaságnak egy A310-es gépére, amelynek célállomása Moroni, a Comore-szigetek fővárosa volt, de nem jutott el oda, kedden hajnalban eltűnt a radarokról.

Franciaország két hadihajót és egy Transall típusú katonai szállítógépet vezényelt a baleset körzetébe.A jemeni polgári légiforgalmi hatóság egyik tisztségviselője azt mondta: A Comore-szigetek fővárosától, Moronitól 16-17 tengeri mérföldre holttesteket láttak a víz felszínén, illetve hatalmas olajfoltot.

Az Air France francia légitársaság egy Brazíliából Franciaországba tartó A330-asa nemrégiben, június elsején zuhant le 228 emberrel a fedélzetén.


Ismét lezuhant egy Airbus, ezúttal 153-an tartózkodtak a gép fedélzetén.
Ismét lezuhant egy Airbus, ezúttal 153-an tartózkodtak a gép fedélzetén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: