2010-11-16 09:36:51• hírek • Pogár Demeter/MTI

Gyilkolt a 16 éve halottnak nyilvánított férfi

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) emberei egy kislány elrablásával és meggyilkolásával kapcsolatban letartóztatott egy férfit, akit 16 évvel ezelőtt hivatalosan halottnak nyilvánítottak - jelentette be az FBI szóvivője.

Thomas Steven Sanderst, akit egy októberben holtan talált kislány elrablásával kapcsolatban körözött a rendőrség, vasárnap egy Mississippi állambeli kamionmegállóban fogták el.

Sanderst, aki 1987-ben hagyta ott a családját, egy mississippi bíróság 1994-ben hivatalosan halottnak nyilvánította. A jelenleg 53 éves férfit az elmúlt években kábítószer birtoklása és közlekedési kihágások miatt többször is őrizetbe vették, sőt Georgia államban testi sértés miatt két évre el is ítélték, ám a hatóságok sohasem hozták összefüggésbe tulajdon "eltűnésével". Az illető Mississippi, Louisiana, Tennessee, Georgia és Nevada államban alkalmi munkából tartotta fenn magát.

Sanderst a 12 éves Las Vegas-i Lexis Roberts eltűnése miatt körözték. A kislány csontvázára október 8-án bukkantak rá vadászok egy louisianai erdőben. A lőfegyverrel meggyilkolt gyermek anyjának, a 31 éves Suellen Robertsnek ugyancsak nyoma veszett.

A "halott" férfi hónapokkal ezelőtt, Nevadában ismerkedett meg Suellen Robertsszel és lányával. A hatóságok szerint szeptemberben együtt utaztak el Arizonába, majd mind a hárman eltűntek.

Sanders szeptember 3-án lőszert vásárolt a Walmart egyik üzletében, amiről az áruház zártláncú kamerája felvételt is készített. A golyók típusa megfelelt annak a fegyvernek, amellyel a kislánnyal végeztek.


Az FBI fogta el a férfit
Az FBI fogta el a férfit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: