2008-02-07 13:56:56• hírek • Anna Szelényi

Hollywood vallása : a Kabala

kabalaEgyre nagyobb teret hódít egy titokzatos vallás a sztárok körében.

Egyre inkább elterjedt egy vallás a hollywoodi sztárok körében, amit úgy hívnak: Kabala.

Mi a Kabala?

A Kabala a varázslók egy titkos tudománya, egy misztikus doktrína, amely leginkább analóg módon próbál egy logikus magyarázatot adni a makrókozmosz (Univerzum), és a mikrókozmosz (Ember) eredetére.

Egyesek az összes vallásrendszer kulcsaként tekintenek rá, ám ahhoz, hogy megismerd ezt  be kell avassanak. Habár a Kabala vallást sok esetben a zsidó vallással azonosították, az igazság az, hogy gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak, ezért sok az eltérő vélemény. Egyes szerzők a Kabala kezdetét az ókori Egyiptomhoz vezetik vissza, mások Perzsiába, Kínába, de a legújabb elmélet szerint ez egy univerzális tudomány, amely több vallást is magába foglal, ám lehetséges, hogy a zsidó vallásban találta meg a legjobb kifejezőmódot.

A szó

A Kabalában nagy hangsúlyt fektetnek a szó erejére, amelyen az egész rituális mágia alapul.
Minden szó egy külső és egy belső erővel rendelkezik. Természetesen a szó fő erejét a belső érték képezi, amely egészen a Univerzum dimenzióiba nyúlik. A világ és a tudat a beszéd eredménye, tehát ezeken túl, az egész létezés elemeként megtaláljuk a  Szót.

A számok

Ez a tudomány ugyancsak nagy jelentőséget tulajdonít a számoknak és ezek erejének. A Kabala szerint a számok az Univerzum titkait foglalják magukba és ezáltal irányítják életünket. Sőt, mélyebbre menően, a Kabala úgy tartja, hogy egy személy neve magában hordozza annak sorsát, amelyeket úgy tudhatsz meg, ha számokat rendelsz a betűkhöz és levonod a következtetéseket.


A számok jelentősége

1 - az istenség száma, az egységé, amely oszthatlan és szükséges.

2 - a kettes a gonosz száma, ő felelős az egység szétbomlásáért. Ennek ellenére a kettes szám nem csak áldatlan helyzeteket teremt, ha sikerül egy harmóniát kialakítani, akár pozitív jelentőséggel is bírhat.

3 - egy szent szám. Még a túlvilág is három részre oszlik: A Pokol, a Tisztítótűz és a Mennyország.  Számos okultista tudományban is az emberi testet három részre osztják: a fizikai, a pszichikai és az asztrológiai test.

4 – mivel a kettes többszöröse, konfliktusokat jósol. A kabalisták a 4- es számot a kereszttel aszociálják.

5 – egy kedvező szám, amely átlagban sikert jósol az érzelmi életben. A Kabalában Jézus nevét szimbolizálja (5 betű), de az ötágú csillagot is.

6 – A népi hit ellenére, amely a 6-os számot az ördöggel azonosítja, a 6-os egy jó szám, a szabadság és a munka jelképe.

7 – Általában, ha valakit megkérsz, hogy válasszon egy számot 1-től 10-ig, nagy részt a 7-est fogja választani. 7 vétek létezik, Jézus 7 szót ejtett ki a kereszten, Isten a 7-ik napon megpihent, stb.

8 – Fájdalmat, csalódást, gyászt szimbolizál.

9 – egy nagyon jó szám, ajánlott a szerencsejátékokban. A nő 9 hónapig terhes, a mitológiában 9 múzsa létezik.

10 – a Kabala számára tökéletes számként van jelen. Ebből kiindulva a 100-as jelenti a tökéletességet, az 1000-es pedig az abszolút tökélyt.

13 – nincsen egy abszolút jelentése, mivel sokak számára szerencsét, míg mások számára szerencsétlenséget jelent. Ettől függetlenül elismerik, hogy semmiképp sem jelenthet valami átlagosat.

Kabala a sztárok körében

Egyre több hollywoody sztár fordul a Kabala tanításai felé. Talán Madonna az egyik leghívebb követője a tanításoknak, akinek sikerült más sztárokat is magával vonnia, mint például Guy Richie-t.  Madonna számos adományt juttatott a Kabala központokhoz, ez pedig felhívta a sajtó figyelmét.

Ugyancsak ő volt az, aki beavatta Britney Spears-t, de ő nem tudott elmélyülni a vallásban, így lemondott róla. Sikert ért el azonban David és Victoria Becham, valamint Demi Moore és Ashton Kutcher esetében is.

A Kabala hívei közé sorolhatóak még: Winona Ryder, Courtney Love, Roseanne Barr, Sandra Bernhard, Lindsay Lohan. Mindezen sztárok egy piros cérnából készült karkötőt hordanak csuklójukon, hitük szimbólumaként. A piros karkötő megvédi őket a rossztól.

Nem lehet tudni pontosan, hogy a védelem elérése érdekében,  vagy tényleg az elmélyülés érdekében váltak tagokká, ám az igazán biztos, hogy egyre nagyobb teret hódít ez a misztkius vallás.

Sz.A.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: