2010-06-20 07:10:48• hírek • MTI

Hollandia legyőzte Japánt

A holland válogatott 1-0-ra nyert szombaton a japánok ellen Durbanben, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában.

A szinte eseménytelen első játékrész után az 53. percben Wesley Sneijder szerzett vezetést a nagy fölényben játszó narancsmezeseknek, s az előnyt egészen a lefújásig meg is őrizte Bert van Marwijk csapata, amely így egyelőre százszázalékos.
Amennyiben a csoport másik második körös találkozója, a 20:30 órakor kezdődő Kamerun-Dánia meccs döntetlennel végződik vagy a dánok nyernek, akkor a hollandok - akik immár 21 mérkőzés óta veretlenek - már biztos nyolcaddöntősök.

Az első 45 perc szinte eseménytelen mezőnyjátékot hozott, a kapuk alig-alig forogtak veszélyben. A hollandok sokkal többet birtokolták a labdát, de ötletek híján csak elvétve tudtak a jól záró japán védelem mögé kerülni.
A szünetről kissé más felfogásban jöttek vissza a hollandok, néhány perc alatt többször is veszélyeztettek távolról, s próbálkozásaik góllá is érettek az 53. percben. Sneijder került lövőhelyzetbe a japán 16-os előterében, 18 m-ről, jobbal bombázott, Kavasima csak beleütni tudott a labdába, amely a kapu bal oldalába pattant (1-0). A bekapott találat után a japánok is megkíséreltek támadni, ettől nyíltabbá vált a csata, újabb gól azonban már nem született.


A Hollandok örülhettek a győzelemnek
A Hollandok örülhettek a győzelemnek



Durban, Moses Mabhida Stadion, 62.010 néző

Hollandia: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Jong - Kuyt, Sneijder (Afellay, 83.), Van der Vaart (Elia, 72.) - Van Persie (Huntelaar, 88.)

Japán: Kavasima - Abe, Nakazava, Tulio, Komano - Nagatomo, Okubo (Tamada, 77.), Endo, Haszebe (Okazaki, 77.), Matszuji (Nakamura S., 64.) - Honda


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: