2011-03-25 23:42:07• hírek • Szatmar.ro

Hollandia kocogva is mészárolt

Nem sikerült! Ismételten nem sikerült a magyar labdarúgó válogatottnak Hollandia ellen! Mármint nem a győzelem, mert aki azt várt, az nem ért a focihoz. És ahhoz is gyógyíthatatlan optimistának kellett lennie valakinek, hogy egy döntetlenben reménykedjen. De Magyarország azt a látszatot sem tudta kelteni egy percig sem, hogy bravúr közeli eredményt tudna elérni Robbent, van Bommelt, Huntelaart nélkülöző hollandok ellen. Vagy legalább kissé megizzasztani őket...

Pedig papíron igazi rangadót rendeztek a Puskás Ferenc stadionban, ahol az E csoport másodikja, azaz Magyarország a csoportelső Hollandiát fogadta. Mindkét oldalon volt egy-két fontos hiányzó (Hajnal és Szalai a hazai, a Robben, Huntelaar, van Bommel, Steckelenburg, Maduro a vendégoldalon), ám ez a „tulipánosokat" a legkevésbé sem zavarta és egy-egy kisebb Afellay illetve Rudolf-lehetőség után van der Vaart már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést Sneijder passza után. Kellett ehhez a magyar védelem pocsék helyezkedése valamint Király kapus hibája. Az eset érdekessége, hogy míg a hálóőr a folytatásban csapata egyik legjobbjává avanzsált, addig a védelemnek sikerült a nevetség tárgyává válnia.

A gyors gól után a magyar csapat szemmel láthatóan abba a dilemmába került, hogy hátul vigyázzon és próbálja tartani az eredményt (nehogy egy csúnya zakó legyen alapon) vagy esetleg próbáljon meg támadni. Ebből pedig az lett, hogy játékosai észrevehetően féltek előre menni, ami azonban ennél is nagyobb baj, a védekezés továbbra is harmatgyenge volt. Sneijder középen, Affellay bal, Kuyt és van der Wil jobb szélen tulajdonképpen azt csinált, amit akart. Miközben a magyar válogatott az egész meccsen csak három távoli lövéssel okozott némi gondot Vorm kapusnak Dzsudzsák, Gera és végül Czvitkovics révén, addig a hollandok addig adogatták a labdát, amíg teljesen mattolták a magyar védelmet.

Bár Hollandia nem szorult rá, mégis komoly segítséget kapott Laczkótól. A bal oldali védő a második gólnál fölöslegesen lépett ki a védősorból, a helyére befutó van der Wil pedig így ziccerbe hozhatta Afellayt, majd a negyedik találatnál luftot rúgott, ami lehetővé tette van der Wilnek, hogy ezúttal van Persie-vel rúgasson gólt. A magyar védelem csődjét azonban a harmadik holland gól jellemezte leginkább: Sneijder filléres passza után van Persie úgy tálalhatott Kuyt elé, hogy velük szemben csak Király maradt. Pedig nem kontra végén jutottak el idáig.

A júliusi 1-6 után ezúttal „csak" 0-4-re kapott ki a magyar válogatott, cinikusan tehát azt is mondhatnánk, hogy fejlődött. Ugyanakkor, amennyiben Sneijder emelése nem a felső lécre esik és amennyiben Király nem véd nagyot van Persie, van der Wil és Kuyt ziccereinél, akkor nagyobb is lehetett volna a pofon. Sajnos a magyar csapatban nagyon kijött, hogy Gera, Koman és Laczkó hónapok óta alig játszik klubjában. Továbbá, hogy gondolkodásban a magyarok lemaradása még a gyorsaságbeli lemaradásnál is nagyobb.

Ami az újabb nagy arányú vereségben a legkiábrándítóbb, hogy ugyanez a Hollandia októberben Moldvában csak 1-0-ra tudott nyerni. A pénteki vereségben a legrosszabb pedig az, hogy kedden Amszterdamban ismét összecsap egymással a két csapat...

Magyarország - Hollandia 0-4
gólok: van der Vaart (8.), Afellay (45.), Kuyt (53.), van Persie (62.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: