2012-09-08 09:49:39• hírek • MTI

Ötgólos magyar siker Andorrában

Magayr öröm Andorrában fotó: mlsz.hu
Magayr öröm Andorrában fotó: mlsz.hu

A várakozásoknak megfelelően győzelemmel kezdte a 2014-es, brazíliai világbajnokság selejtezőit a magyar, a román és a holland labdarúgó válogatott is a D-csoportban. A legkönnyebb dolga Magyarországnak volt, amely Andorrában aratott öt gólos sikert.

A két csapat történetének első egymás elleni meccsén Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese Juhász Roland fejesével a 12. percben szerzett vezetést, majd Gera Zoltán a 32. percben 11-esből volt eredményes. A második félidőben Szalai Ádám az 54., Priskin Tamás a 68., míg Koman Vladimir a 82. percben talált a hazai kapuba.

Bár összeállításában támadó szellemű volt a magyar csapat, ez a pályán eleinte kevésbé látszott. Ennek ellenére egy szögletet követően Juhász fejese révén sikerült vezetést szerezni. Ezt követően is többnyire unalmas mezőnyjátékkal telt az idő, majd az egyik szórványos magyar támadás végén büntetőből Gera kétgólosra növelte az előnyt.

A második félidőt kissé álmosan kezdte Egervári csapata, két hazai helyzet után aztán egy jobb oldali akcióból megszületett a harmadik magyar gól. A találat jelezte, hogy egyre nagyobb fölényben futballoznak a magyarok. Ez később helyzetekben is megnyilvánult, s a lefújásig még két gól esett.

A csoport másik meccsén a román válogatottra egy nehéznek ígérkező kirándulás várt Észtországban. Victor Piturca tanítványai azonban  a második félidőben Torje és Marica révén kétszer is betaláltak Pareiko kapujába, így megszerezték a három pontot.

Szintén két gólos győzelmet aratott a Louis van Gaal által alaposan átszervezett és megfiatalított Hollandia a csoport rangadóján Törökország ellen. Amszterdamban van Persie szerzett vezetést a hazaiaknak, a "tulipánok" győzelmét pedig Narsingh biztosította be a ráadás perceiben.

Eredménye, D csoport:
Andorra - Magyarország 0-5
gólok:
Juhász (12.), Gera (32., 11-esből), Szalai (54.), Priskin (68.), Koman (82.)

Észtország-Románia 0-2
gólok:
Torje (55.), Marica (75.)

Hollandia-Törökország 2-0
gólok:
van Persie (17), Narsingh (90.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: