2012-09-11 23:55:54• hírek • MTI/ Kocsis Zoltán

Hollandia és saját védelme legyőzte Magyarországot

Hatalmas küzdelmet hozott a meccs fotó: MTI
Hatalmas küzdelmet hozott a meccs fotó: MTI

Nagyot változott a világ, pontosabban a labdarúgó világbajnoki selejtezők D csoportja péntek óta. Magyarország 4-1-es vereséget szenvedett Hollandia ellen és az első helyről a harmadikra esett vissza. Románia ezzel szemben 4-0-ra verte Andorrát és egyelőre az élre állt - jobb gólkülönbséggel megelőzve a két forduló után szintén hibátlan hollandokat.

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn 4-1-es vereséget szenvedett kedden a vb-ezüstérmes Hollandiától a Puskás Ferenc Stadionban. A magyar csapat sorozatban nyolcadik mérkőzését veszítette el a hollandokkal szemben, legutóbb 1984-ben tudta legyőzni az Oranjét.

"A film pörög tovább" - ezzel a transzparenssel vezette fel a hazai szurkolótábor a találkozót, a kifeszített képek pedig egy-egy magyar világbajnoki részvételt ábrázoltak, az utolsó kocka pedig a 2014-es brazíliai torna volt. Az előzetes kezdőcsapatban ugyan Arjen Robben még ott volt, ám a Bayern München szélsője megsérült a bemelegítés során, így a kezdésnél már Lens volt a holland csapatban.

Az Oranje nagy lendülettel kezdett és már a harmadik percben megszerezte a vezetést, éppen Lens volt az, aki túlugrotta védőjét és a kapuba bólintott. A magyarok ugyanakkor pillanatokon belül válaszoltak, a Gera által kiharcolt büntetőt Dzsudzsák értékesítette. A hollandok ezt követően ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, de vezető góljukhoz gyakorlatilag a teljes magyar védelem asszisztálására szükségük volt, ugyanis Martins Indi teljesen üresen fejelhetett az ötösről a kapuba. A folytatásban is a hollandok akarata érvényesült, könnyedén játszották ki a kapura veszélytelen magyarokat.

A fordulást követően újabb gyors gólt szereztek a hollandok, igaz, Lens találatához pedig Elek elképesztően nagy hibája vezetett, aki odafejelte a labdát riválisának. A magyar válogatott ennek ellenére nem tört össze, és Priskin révén könnyen szépíthetett volna, de a helyzet kimaradt. Miután a magyar fellángolást átvészelték, egyre könnyedebbek és magabiztosabbak lettek a hollandok, és végül Huntelaar góljával el is döntötték az összecsapást. A hajrában az eredmény már nem változott, a vendégek, akár csak tavaly márciusban a két csapat Európa-bajnoki selejtezőjén, most is négy góllal távoztak a Puskás Ferenc Stadionból, igaz, akkor az ő kapujuk érintetlen maradt.

Magyarország legközelebb október 12-én Észtországban vendégeskedik, majd négy nappal később a török csapatot fogadja.

Hatalmas küzdelmet hozott a meccs fotó: MTI

A várakozásoknak megfelelően nagy arányú győzelmet aratott Románia Európa egyik legkisebb államának, Andorrának a csapata ellen. A hazaiak sikere azonban mégsem volt olyan könnyed, amint azt a végeredmény sugallja. A mérkőzés Rodrigues helyzetével kezdődött, majd az ébredező románok hiába játszottak fölényben és próbálkoztak rendületlen, igazán komoly ziccerig nem jutottak. Szerencséjükre két levágódó-lepattanó labda a 29. percben Torje, a 44.-ben pedig Lazar elé került, előbbi közelről, utóbbi 20 méterről pedig a kapuba küldte azt. Mindenképpen meg kell azonban említeni, hogy a két gól között azért Grozav és Marica előtt adódott egy-két ígéretes lehetőség.

A második félidőben Puyol közel állt a szépítéshez, ám lövése kevéssel elkerülte a kaput. Románia fölényét ismételten nehezen váltotta csak helyzetre és sokáig úgy tűnt, hogy már nem változik az eredmény. A 90. percben azonban egy rendkívül szerencsés jelenetsor meghozta a harmadik román találatot: Torje beadása után Gaman a kapufára fejelte a labdát, ám az Gomes kapus hátáról a hálóban kötött ki. A mérkőzés legszebb gólja azonban Maxim nevéhez fűződik, aki a ráadás második percében egy szóló után beállította a 4-0-ás végeredményt.

Románia a folytatásban október 12-én Törökországot fogadja, majd négy nappal később Hollandiába látogat.

Eredmények, D csoport:
Magyarország-Hollandia 1-4
gólszerzők:
Dzsudzsák (7., 11-esből), illetve Lens (3., 53.), Martins Indi (19.), Huntelaar (74.)
Románia - Andorra 4-0
gólok:
Torje (29.), Lazar (44.), Gaman (90.), Maxim (92.)
Törökország - Észtország 3-0
gólok
: Emre (44.), Bülüt (60.), Inan (75.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: