2017-09-25 15:14:45• hírek • Szatmar.ro

Holland és német diákok tapasztalatcserén Szatmárnémetiben

Huszonöt hollandiai és németországi diák tett látogatást hétfőn a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban az Erasmus+ projekt keretén belül. A tanulókat Doina Feher alpolgármester fogadta, aki előbb köszöntötte a hazaiakat és a vendégeket, majd röviden bemutatta nekik a városunkat.

Az európai iskolák nemzetközi kapcsolatainak javítását megcélzó Erasmus+ projektben a résztvevő országok diákjai az iskolákon kívül igyekeznek megismerni egymás országait, városait, szokásait és hagyományait egyaránt. Szatmárnémetit a „Constantin Brâncuşi” Technológiai Líceum képviseli a projektben.

Természetesen az adminsztratív palota egyáltalán nem hétköznapi épületén a diákok is elcsodálkoztak, és a legfelső emeletről is megtekintették a várost, majd azt követően az ismertebb építeszeti örökségeinket.

Az Erasmus+ projekt témája idén „A boldogság keresése”, ezért a vendégekkel közösen a hazaiak létrehozzák a boldogság szobáját is, amelynek több külföldi vendége is lesz az elkövetkező években, hiszen a projektnek résztvevője az említetteken kívül egy törökországi tanintézmény is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: