2011-10-11 13:53:41• hírek • Balog Anita

Holland ellenfele lesz Adi Popnak

Adrian Pop a világbajnokságon a legjobb 32-be jutásért vív szerdán.

Az olaszországi Cataniában az olimpia kvalifikációs pontszerző világbajnokságon lép pástra a 64-es főtáblán Adrian Pop, a Szatmárnémeti Sportklub párbajtőrözője. A legjobb 32-be jutásért a holland Bass Verwijlent kell legyőznie. Ellenfele nem könnyű falat: Európa-bajnoki ezüstérmes és világbajnoki bronzérmes, a világranglistán pedig a 15. helyen áll. Összehasonlításképpen: a szatmári sportoló a világranglista 80. helyén tanyázik.Adrian Pop

„A párbajtőrben azonban nem létezik papírforma, itt néhány másodperc alatt megfordulhat minden, példa erre Pop meccse a 64 közé jutásért Jonathan Willis ellen. Öt másodperccel a vége előtt Adi két tussal vezetett, de négy másodperc alatt az angol kiegyenlített, ám szerencsére egy másodperccel a vége előtt Pop vitte be a győztes találatot.

A holland amúgy nem lesz ismeretlen Adi számára, a tavalyi heidenheimi Világkupán már találkoztak, akkor Verwijlen nyert egy változatos meccs után, de néhány éve ugyancsak Heidenheimben Pop győzött" - nyilatkozta Csiszár Ferenc, Adrian Pop edzője.

A világbajnokságon a szatmáriak színeiben egyébként nem csak Adi indult. Szilágyi Adrian sajnos nem jutott a legjobb 64 közé, ő a 214 sportolót számoló mezőnyben a 92. lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: