2011-09-30 11:33:24• hírek • MTI

Hólapátolásért vett fel túlórapénzt. Nyáron!!!

Nyáron is hólapátolásért fizették a szicíliai Palermo önkormányzatának egyik dolgozóját, még akkor is, ha az idén egy pehely sem esett a városban. Az ezért járó fizetését megvonták, a közalkalmazott tiltakozik.

A legalacsonyabb hőmérséklet Palermóban éjszaka sem csökkent húsz Celsius-fok alá idén augusztusban, Salvatore di Grazia mégis kétszáz óra túlórát számolt magának hólapátolásért a nyár folyamán. A szicíliai tartományi székhely önkormányzatának dolgozója januártól kezdve havonta több órát fordított hótakarításra megszabott irodai munkaidején túl: januárban százhárom órát fizettek ki neki hólapátolásért, februárban kilencvenkettőt, májusban ötvenhármat, a nyári hónapokban pedig kétszáz órát dolgozott pluszban.

Noha Palermóban egy pehely sem esett, Salvatore di Grazia majdnem kilenc hónap alatt több mint ötezer eurót fizettetett ki magának hólapátolással töltött túlóra címén. Ez Szicíliában egy féléves fizetésnek felel meg. A hólapátoló közalkalmazott szeptemberi ráadását már nem tudta felvenni, mert az önkormányzat felfigyelt a csalásra emlékeztető időjárás-ingadozásra és leállította a tűző napon való hólapátolást - fogalmazott beszámolójában a La Repubblica napilap palermói kiadása.

Di Grazia felháborodottan tiltakozott a szerinte jogsértő intézkedés ellen és a közigazgatási bírósághoz akar fordulni azzal fenyegetőzve, hogy a palermói városháza vaskerítéséhez láncolja magát, ha nem fizetik ki munkáját. A munka szent! - nyilatkozta a sajtónak, amely emlékeztetett arra, hogy Itáliában az ötmillió lakosú Szicília közigazgatása foglalkoztatja a legtöbb embert, tizenhét ezret, és nyolcszor többet költ rájuk mint a közel tízmilliós, és Szicíliánál majdnem kétszer gazdagabb Lombardia.

Szicília - nem gyakori a hóesés

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: