2015-10-23 12:14:19• hírek • refszatmar.eu

Hol vannak a vitézek? – `56-os megemlékezés a Refiben

Aktuális üzenetekkel bíró, színvonalas műsort adott elő a Szatmárnémeti Református Gimnázium nyolcadik osztályosainak közössége szülők, diáktársak, tanárok és lelkipásztorok előtt emlékezve és emlékeztetve az 56-os eseményekre.

Csütörtökön, délután 14 órától az iskola megtelt díszterme lehetett tanúja annak az irodalmi, verses-zenés összeállításnak, amelyet Varga Bressel Christiane magyartanárnő, a nyolcadikos diákok osztályfőnöke állított össze. A terem díszletével Igli Brigitta rajztanárnő, az énekek megtanításával Higyed Gyöngyi zenetanárnő foglalkozott.

Varga Bressel Christiane köszöntötte az egybegyűlteket, felkészítve a közönséget a tartalmas összeállításra és az ünnep méltó képpen való megtartására. Azt mondják, a történelem nem ismétli önmagát, de részben mégiscsak megtörtént ez, hiszen mind a 48-as, mind az 56-os események diákok lelkes szabadságvágyával kezdődtek, - mondták a nyolcadikosok, akik átéléssel és hitelesen adták elő, ami rájuk bízatott. 1956-ban is Dávid harcolt Góliát ellen, és a jó győzött a rossz felett, a bátorság a megfélemlítés felett. A táncmontázs, a jelenetek komolysága, a versek és énekek üzentek a ma embere számára és a Kormorán dalával kérdeztek is:

Hol vannak a vitézek?
Valahol köztünk élnek!
Hol vannak a vitézek?
Hol vannak, kik sohase félnek?
Hol vannak a vitézek?
Valahol köztünk élnek!
Hol vannak a vitézek?
Akik hazát nem cserélnek!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: