2020-01-31 15:35:36• hírek • Szatmár.ro

Útnak indultak a Budapest-Bamako ralin résztvevő szatmáriak

Mint arról már beszámoltunk, több szatmári is részt vesz az idei Budapest-Bamako ralin. A „futam” része egy közös jótékonysági túra is Budapesttől - jelképesen – Bamakóig, ez alkalommal pedig a Sierra Leone-i Freetownig. A szatmári csapatok ezen a túrán vesznek részt.
 

A Budapest-Bamako (B2) azoknak szól, akik már álmodtak a Dakarról, Afrikáról, közös kalandozásról extrém körülmények között.
 

A szatmáriak közül Vajda Lóránd, Oláh László és Teleki Béla motorral, a Bora Attila, Kádas Csaba, Maier Calin trió egy 1983-as Mercedes 407D-vel, a Czikai Éva-Dan Fabian páros egy Renault Megan kabrióval áll rajthoz, a Nagy Krisztián, Szilveszter Márton, Rácz Szabolcs és Makkai Attila kvartett egy Mercedes E-osztállyal, Pop Ovidiu, Tasi Tamás, Belbe Darius és Osan Cristian pedig egy Nissan Pathfinderrel indul a nagy, csak Afrikában 5 ezer kilométert jelentő kalandra.
 

A Facebookon már meg is jelent néhány fotó az indulásról, na meg az útról. A Nagy Krisztián, Szilveszter Márton, Rácz Szabolcs és Makkai Attila kvartettet például Gyenes Emánuel, a szatmári Dakar-hős búcsúztatta. Velük együtt indult a Czikai-Fabian kettős is.



A Quattro néven induló csapatnak már meg is volt az első kalandja - pontosabban egy bajba kereverett székelyföldi csapaton segítettek. "Egy sepsiszentgyörgyi csapatnak az olaszországi autópályán csúnyán kezdett szólni a motorja. Megkértek minket, hogy vegyünk át egy csomagot tőlük, amit el kellene juttatni a célba, mert ők már megvették a repülőjegyet hazafelé. Egy szervizudvarban tanácstalanul álltak, mi meg szétszedtük a járgány motorjának egy részét és megtaláltuk a hibát. Egy filléres alkatrész pótlásával a kaland mehet tovább!" - írta a Szatmár.ro-nak a csapat.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: