2017-08-04 12:48:35• hírek • MTI

Hol hit, ott szeretet

Bensőséges beszélgetések, testet és lelket megmozgató programok, vidámság jellemzi idén is a nagyszokondi gyermektáborokat.

Július hónap végén kezdődtek és augusztus végéig tartanak idén a Szatmári Római Katolikus Püspökség ifjúsági irodája által szervezett nagyszokondi gyermektáborok. Ez idő alatt több százan fordulnak meg a Szent Ignác lelkigyakorlatos központban. Az egyházmegye számos plébániájáról érkeznek csoportokban a gyerekek, akik hétfőtől péntekig örülhetnek az együttlét, a szabadság, a játékok és nem utolsó sorban a hit ajándékainak. A napi imák mellett szerdán Barta Barnabás ifjúsági- és ministránslelkész szentmisét mutat be, csütörtökön szentségimádáson vesznek részt, gitárkísérettel énekelnek, engedik Isten elé szállni lelkük vágyait, gondolataikat, kéréseiket, a hála érzését...

Az idei fő témát, amelyek köré a napi beszélgetések is épülnek, az érték fogalma adta. És a gyerekek boldogan vallottak szüleik, családjuk iránt érzett szeretetükről, de a szeretteik erőfeszítéseiről is, amelyeket az értékek közé tettek le, összehasonlíthatatlanul magasabb szintre, mint mondjuk egy telefont vagy egy kerékpárt. A táborban, társaiktól megerősítést is kaptak: jól érzik, jól gondolják. S abban sincsenek egyedül, hogy imádkoznak, szentmisén vesznek részt, hisznek Istenben, aki szereti őket, s akit ők is szerethetnek - ezt is értéknek mondták.

A Nagyszokondon tett látogatásunk alkalmával tapasztalható volt, hogy a gyerekek másképp viszonyulnak egymáshoz, mint amit általában mondanak vagy gondolnak róluk: "fogd meg a kezét, segíts neki" - emlékeztették egymást a kisebbekre való odafigyelésre; "ne siess, várd meg a másikat" vagy "figyeljünk, hogy mindenkinek jusson"... Az akadályverseny során a játékok is a csoportok kohézióját, az egymásra-figyelést segítették: az egyik pontnál, ha nem egyszerre léptek, hanem valaki túl-siette a próbát, nem sikerült beérni a célba. A csütörtök-esti tábortűzre, illetve a hét végére mindannyian feltöltődnek a szokondi-hangulatból, a társaik szeretetéből, amit magukkal visznek haza, s vesznek belőle mindig, amikor a hétköznapokban szükség van rá. A nagyszokondi gyermektáborokat a "Die Sternsinger" Kindermissionswerk támogatja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: