2020-05-27 09:27:14• hírek • Bede Emőke

Hol a legolcsóbb az élesztő? Hát a liszt?

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Az Országos Versenyhivatal hiánypótló honlapot indított el 2019. július 1-én, a monitorulpreturilor.info segítségével ugyanis területre, benzinkutakra és üzletekre lebontva hasonlíthatjuk össze, hol mennyiért is tankolhatunk és vásárolhatunk pontosan. A szükségállapot ideje alatt mintegy 90 százalékkal ugrott meg a weboldal látogatottsága - derül ki a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből.

A március és április közötti időszakban 36 152 alkalommal használták a versenyhivatal platformját, mely szinte kétszer annyi oldalbetöltést jelent, mint amennyit az év első két hónapjában regisztráltak. A legtöbbször áprilisban vették igénybe a platform nyújtotta szolgáltatásokat, e hónapban ugyanis nem kevesebb mint 25 223 keresést indítottak az oldal segítségével.


„A platform látogatottságának szignifikáns emelkedése bebizonyította, hogy az árfigyelő egy nagyon hasznos eszköz lehet a fogyasztók számára egy szükségállapot idején, amikor a megszokottnál jóval kevesebbszer hagyhatják el otthonukat. Az alkalmazás segítségével össze tudták hasonlítani mindazon élelmiszerek árát, amelyekre szükségük volt, és ezzel egy időben megtalálták azokat az üzleteket is, ahol ezeket a legjobb áron tudják beszerezni” – nyilatkozta Bogdan Chirițoiu, az Országos versenyhivatal elnöke.


Mire kerestek rá a legtöbbször?

A versenyhivatal tájékoztatása szerint márciusban, amikor elindult a felvásárlási láz, a felhasználók legtöbbször a liszt, a banán, a cukor, a burgonya, az olaj, az élesztő és a kukoricaliszt árára voltak kíváncsiak, majd áprilisban, húsvét közeledtével megugrott a bárányhús, a tojás és a Coca-Cola iránti kereslet is. Májusban már kevésbé érdekelte az embereket, hogy hol mennyiért kínálják az élesztőt, ehelyett arra voltak kíváncsiak, hogy mennyi a banán, a fagylalt, a kávé, a Coca-Cola, a sertéshús, a liszt és az olaj ára.


Az árfigyelő egyébként több mint 30 ezer olyan termékről kínál információkat, melyeket a Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lifl, Cora, Auchan, Profi és Supeco üzletek polcain is meg lehet találni. Ugyanezen a felületen az üzemanyagárak alakulását is figyelemmel lehet kísérni, és természetesen területre lebontva is megtekinthető, hogy melyik kútnál épp mennyibe megy a benzin vagy gázolaj literje.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: