2010-10-15 13:14:27• hírek • Szatmár.ro

Hogyan viselkedj egy állásinterjún?

Egy állásinterjú sikeres kimenetele számtalan tényezőtől függ. A következő támpontok segíthetnek abban, hogy álmaid állását ne baltázd el.

Az első és legfontosabb szabály, hogy ne késs el. Oszd be úgy az idődet, hogy elkerülj bárminemű olyan feladatot, ami megakadályozhat abban, hogy az interjúra késve érkezz.

Egy állásinterjún a bemutatkozásnak és a kézfogásnak egyaránt fontos szerepe van. Az első benyomás mindig lényeges. Ez a megjelenésen és öltözködésen nyilvánul meg. Lehetőleg kerüld a sportos ruhadarabokat, ehelyett az elegánsabb ruhadarabokat. Lényeges, hogy ne beszélj halkan, és ne hadarj. Beszélj világosan, tisztán, érthetően és a lehető leghelyesebben. Figyelj a testtartásodra és arra, hogy a tekinteted ne kalandozzon beszéd közben, mivel ez az érdektelenség jelére utal.

Interjú közben ne játszadozz semmivel, ami a kezed ügyébe kerül: sem írószerrel, sem pedig kulcstartóval. Ezzel leleplezed magad és a feszültség biztos jelét kelted. Ne használj kétértelmű kijelentéseket, ne viccelődj és főleg ne rágózz beszéd közben. Ne támaszkodj az íróasztalra és az interjú ideje alatt soha ne nézz az órádra. Ne túlozz az eddigi tapasztalataiddal kapcsolatban, de a munkád területén szerzett elismeréseket sem szabad szó nélkül hagynod.

Jelenlegi munkahelyedről soha ne nyilatkozz negatívan. Azt viszont fejtsd ki, hogy miért szeretnél munkahelyet váltani. Szóvá teheted azt is, hogy választásod miért éppen az adott cégre esett, és milyen okból kifolyólag szeretnél velük dolgozni. Első lépésben soha ne kérdezz semmit a fizetésről, abban az esetben, ha a jövendőbeli munkáltatód alkalmazni szeretne, ezt a kérdést magától értetődően ő fogja felvetni. Ennek megfelelően kifejtheted a te elképzeléseidet is.

Ne légy zárkózott vagy túlságosan visszafogott, légy sokkal inkább barátságos és nyitott, természetesen ez nem jelenti azt, hogy az állásinterjút úgy kellene felfognod, mint egy könnyed társalgást.

Lényeges, hogy mindig az adott kérdésre válaszolj és ne beszélj félre, ne magyarázd körbe a kérdést. Légy határozott, magabiztos és lényegretörő. Figyelj arra is, hogy milyen képet alakítasz ki magadról. Ez nem jelenti azt, hogy személyiséged csak pozitív vonásait kellene kiemelned, de lehetőleg kerüld a pesszimista hangvételű és leértékelő kinyilatkoztatásokat.

Ahhoz, hogy egy állásinterjún valóban friss légy. Előző éjszaka hagyd ki a mulatozást vagy az éjszakázást, és tégy meg mindent annak érdekében, hogy minél kipihentebben ébredj.

Végül ne felejtsd, hogy a magabiztosság fél siker, az interjúztató kérdéseire pontosan válaszolj és ne bizonytalanodj el. Igyekezz reális képet festeni magadról és az eddigi tapasztalataidról.


Lényeges, hogy mindig az adott kérdésre válaszolj és ne beszélj félre

Lényeges, hogy mindig az adott kérdésre válaszolj és ne beszélj félre


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: