2018-07-07 15:18:23• hírek • Oszkó Viktória

Hogyan vigyázzunk magunkra a vakáció alatt? Néhány diák már biztosan tudja

Fiataloknak tartott előadást a rendőrség arról, mit tehetnek a vakációban azért, hogy ne történjen velük semmilyen baleset, hogyan legyenek óvatosak, ha közlekednek és úgy általában, felvilágosították őket az alapvető szabályokról, amelyeket érdemes betartani a mindennapokban.

A kezdeményezésnek köszönhetően 21 diák kapott lehetőséget arra, hogy elsőkézből kapjon naprakész információt arról, hogyan tehetnek a legtöbbet mindennapos biztonságuk érdekében a  vakáció ideje alatt.


Olyan praktikákat sajátíhattak el, amelyek segíthetnek nekik abban, hogy megvédjék magukat nem csak az utcán, hanem az internet világában is, hiszen a nyári programokhoz nem csak a szabadtéri elfoglaltságok tartoznak hozzá, hanem az online játékok és a közösségi oldalakon való beszélgetések is.


Nem lehet eleget beszélni arról, mennyire fontos, hogy a fiatalok ismerjék és betartsák a közlekedési szabályokat, ezzel is csökketnve a kockázatát egy esetleges balesetnek vagy szerencsétlenségnek. Az idegenekkel való kommunikációról is szó esett, hiszen a nyári szünetben a gyerekek sokat tartózkodnak például a környező játszótereken, ahol fokozottan érdemes odafigyelni arra, kikkel is állnak szóba.


Az elmélet mellett gyakorlati szituációkban is kipróbálhatták magukat a gyerekek. Többek között arra fektették a hangsúlyt, hogy érzékeltessék a résztvevőkkel, milyen nagy jelentőssége van annak, hogy jól tudjuk felmérni a távolságot köztünk és az érkező járművek között, a sebességről már nem is beszélve.


Összességében elmondható, hogy a gyerekek hasznos, a mindennapi élethez szükséges információval lettek gazdagabbak és persze élményekkel is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: