2012-09-13 16:28:57• hírek • Szatmar.ro

Hogyan tovább VSK? Lemondott Fógel, Kereskényi és Magyar

Csütörtök délben meglepő fordulat történt a Szatmárnémeti VSK klubjának háza táján: a Marosvásárhely elleni Román Kupa mérkőzés szünetében bejelentette ugyanis lemondását Fógel László klubelnök, Kereskényi Gábor, az igazgatótanács elnöke valamint Magyar Lóránd igazgatósági tag.

Noha a döntés sokak számára meglepőnek tűnik, a kulisszák mögött történtek miatt azonban mégsem annyira váratlan. Az új városvezetés több jelét is adta annak, hogy elégedetlen a dolgok jelenlegi állásával, és ezen mindenképpen változtatni akar.

A kialakult helyzetet Magyar fogalmazta meg: mivel az RMDSZ kisebbségbe szorult a városi tanácsban, úgy ítélik meg, hogy nem tudnak kellőképpen beleszólni a klub leendő költségvetésébe, ezért mondanak le.

Fógel ennél valamivel keményebben fogalmazva három okot sorolt fel lépése indoklásául: a klub körül kialakult pénzügyi problémák, a politika beavatkozása a sportba, valamint az, hogy egyesek megalapozatlan tényekkel próbálták meg befolyásolni a helyhatóságot a klubbal kapcsolatban.

Kereskényi szerint lépésüknél lényegesen fontosabb, hogy a megkezdett munka folytatódjon: „Ebben az öt évben történelmi sikereket értünk el a klubbal, amelyek a város hírnevét öregbítették itthon és külföldön is. Ezen időszakban sok szép pillanat volt, ugyanakkor nehézségekkel is meg kellett küzdenünk, az eksztázistól az agóniáig sok mindent átéltünk. Ezek a kiváló eredmények a klub vezetésének, a városi tanácsnak, a támogatóknak, a szakvezetésnek, a játékosoknak, a szurkolóknak és a médiának is köszönhető, mindenki kivette belőle a részét. Velünk vagy nélkülünk ennek folytatódnia kell, és a városi vezetésnek el kell döntenie, hogy akarja-e komolyan támogatni a klubot a továbbiakban. Az RMDSZ partner lesz ebben mindig, de most úgy tűnik, mi vagyunk ebben az akadály, tehát lemondunk" - mondta.

A VSK 2007-ben látott napvilágot, és mindkét szakosztály, a férfi kézilabda és a női kosárlabda is gyorsan az élvonalba küzdötte magát. Noha a fiúk idén kiestek az első osztályból, a lányok sorra szállították a kitűnő eredményeket: három év alatt két második és egy harmadik helyet értek el az élvonalbeli bajnokságban, a Román Kupában pedig kétszer is döntőbe jutott a csapat. Idén, a szatmárnémeti sporttörténelem során először indulhat csapat egy rangos európai kupában, az Európa Kupában.

A folytatásról vélhetően a keddi, rendkívüli tanácsülésen dönt a városi tanács.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: