2010-11-14 12:47:01• hírek • MTI

Hogyan tartsuk be a repülőtéri szabályzatot?

Utasok leplezték le a milánói Malpensa repülőtéren ismétlődő csalást. Észrevették, hogy poggyászkiadáskor mindig ugyanaz a piros színű bőrönd érkezik meg elsőként a futószalagon. Az olasz légiforgalmi hatóság vizsgálatot indított.

Egy teljesen közönséges bőrönd hívta fel magára a milánói ingatlanügynök Andrea Magnoni és utastársai figyelmét. A Malpensa repülőtéren gyakran megforduló Magnoni észrevette, hogy a futószalagon kiadott poggyászok sorát mindig ugyanaz a bőrönd vezeti, miközben a többi poggyász csak jóval később érkezik meg. Gyanúja igazolására egyszer fogta magát, levette a szalagról a jelzés és név nélküli bőröndöt és kinyitotta. Lefényképezte a tartalmát és a fotót elküldte az olasz sajtónak. A bőrönd üres volt, csak néhány újságpapír hevert benne. Magnani beszámolóját a Malpensa rendszeres utasai közül többen is megerősítették. Mint olasz lapoknak elmondták, gépük leszállása után már két perccel megkezdődött a poggyászok kiadása oly módon, hogy csak egyetlen egy bőrönd futott körbe a futószalagon, mindig ugyanaz. A Corriere della Sera milánói napilap arra a következtetésre jutott, hogy csalás történik. A poggyászkiadást végző cég ezzel a fantombőrönddel biztosítja azt, hogy a bőröndkiadás a gépek érkezése utáni 27 percen belül megkezdődjön, ahogyan azt a Malpensa szabályzata előírja. Az üres piros bőrönd garantálja tehát, hogy ne tűnjön megkésettnek a poggyászok kiadása.

Az utas-szolgáltatásért felelős cég (Sea) elutasította a csalás vádját. Azt elismerte, hogy a piros bőrönd nem utashoz tartozik, hanem a futószalagnál dolgozók küldik előre. Nem a poggyászkiadási statisztikák javítására szolgál, ezzel ellenőrizzük a szalag működését - érvelt a Sea. Magyarázata azonban nem volt elegendő az olasz légiforgalmi hatóság (Enac) vizsgálatának elhárítására. Eredmény a következő hetekben várható.


Gyanús volt a bőrönd az utasoknak
Gyanús volt a bőrönd az utasoknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: