2008-03-06 16:10:06• hírek • Anna Szelényi

Hogyan tárgyaljunk a fizetésről?

A fizetésről való tárgyalás az a döntő pillanat, amely során megszületik az ítélet: felvett, vagy elutasított.

Megpályáztál egy állást, behívtak interjúra és eljött az ideje a fizetés megtárgyalásának.

A fizetésről való tárgyalás az a döntő pillanat, amely során megszületik az ítélet: felvett, vagy elutasított.

Nem kell szégyenkezned, vagy túlságosan terjeszkedőnek lenned, az interjú e fázisában.

Hogy ne érjen kellemetlen meglepetés a fizetés tárgyalásánál összeállítottunk pár tanácsot, amelyek segítségedre lehetnek.

- Légy informált és tudd meg mennyit fizetnek egy hasonló állásért, a felkészültségedért, valamint az ilyen téren szerzett tapasztalatodért;

- - Ne hazudj az előzetesen kapott anyagi javakról, mert a munkáltatók egyik rossz szokása közé tartozik, hogy leellenőrzik azt, és a hazugság hozzásegíthet ahhoz, hogy ne lépj túl a második interjún.

- Ismerd meg a követelményeket és gondolkozz el rajta, mennyire felelsz meg az elvárásoknak, ne kérj egy olyan fizetést, amelyet egy szakember kérne a helyedben.

- Ha specifikus kérdéseket tesznek fel és nem tudod rájuk a választ, vagy azt hiszed, hogy tudod és rosszul válaszolsz, akkor ne is álmodj egy nagy fizetésről; jobb, ha megőrzöd a nyugalmad és újraértékeled a szituációt.

- - Kérdezd meg milyen előrelépési esélyek vannak, mennyi időbe telik, míg előléptetnek, és milyen időközönként tárgyalják újra a fizetést.

- - Ha kevesled a fizetést, ám a munkahely, a munkaprogram és a légkör megfelel, próbálj meg több juttatásra szert tenni.

- - Ne légy túlzottan udvarias, de félénk sem. Juttasd kifejezésre értékeidet, figyelj oda a feltett kérdésekre, mivel becsapósak lehetnek, ám ugyanakkor az értelmes és jól meggondolt válaszok meghozhatják számodra az áhított sikert.

Sz. A.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: