2007-12-28 21:39:27• hírek • Szatmar.ro

Hogyan szabadulj meg a narancsbőrtől?

nrcsborMinden narancsbőr elleni kezelésnek először a szervezet belsejét kell megcéloznia.

Narancsbőr? A szó hallatán számos nő elbújni kényszerül. Az igazság az, hogy nincs semmi fájdalmas a narancsbőrben… hiszen ez csak egy zsírréteg.

Ami kellemetlenné teszi a narancsbőrt az igazság szerint az a hely, ahol található. Mivel a cellulitisz közvetlenül a bőr alatt található, a zsírszövetek feszítik a bőr felszínét és így jelenik meg az a kellemetlen aspektus, amelyet minden nő utál.

Hogyan szabadulj meg a narancsbőrtől?

Habár a cellulitisz nem egy konkrét betegség, jelen van majdnem minden nő életében. Esztétikai és komfort igényekből kiindulva, minden nő jogosan várhatja el a narancsbőrtől való megszabadulást, vagy legalább ennek enyhítését.

A cellulitisz az a felhalmozódott zsírréteg, amely a szervezetben visszatartott víz segítsége által keletkezett, és amely nyomás hatására fájdalmas érzetet kelt. Idővel a narancsbőr testünk egyre nagyobb részeire terjedhet ki, ezért minél előbb fel kell venni a harcot, a kellemetlen kiterjedés megfékezése érdekében.

Ne feledjük: A cellulitisz nem áll egyhelyben!

       
Belső támadás: Narancsbőr elleni diéta

Minden narancsbőr elleni kezelésnek először a szervezet belsejét kell megcéloznia. Miért? Azért mert az esetek többségében, a cellulitisz képződésének belső okai vannak, a külsőkön kívül, amelyek a mozgás hiányát, vagy a túl szűk ruhákat ölelik fel.

A túlsúlyos egyénektől egészen a középiskolás „sovány” lányokig, a nők többségét érinti a narancsbőr kellemetlen jelenléte.

 
Ahhoz, hogy leküzdhesd ezt a nem kívánt jelenlétet, követned kell pár lépést. Első lépésként csökkentened kell a zsírok fogyasztását, mivel ezeket a szervezet elraktározza. Pár hét leforgása alatt, nemcsak jobban és egészségesebben fogod érezni magad, de egyúttal látványos javulást fogsz észrevenni a problémás részeken.

A továbbiakban:

A méreganyagok kiküszöbölése

  • Igyál naponta egy csésze bodzateát + egy csésze zöldteát;
  • Csavarj ki egy friss citromot és idd meg a levét;

Nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása

  • Mikor éhes vagy rágcsálj inkább egy sárgarépát, egyél meg egy paradicsomot vagy egy paprikát;
  • Ebédre fogyassz citromlével és olívaolajjal locsolt salátát (uborka, paradicsom, hagyma, stb.) ;
  • Reggel igyál friss gyümölcslevet (lehetőleg citrusféléket), vagy akármilyen más gyümölcsöt, akár banánt is.

A narancsbőrt súlyosbító ételek kizárása

Mellőzd a gyorséttermi ételek, a majonéz, a szószok és a krémes tészták fogyasztását. Csökkentsd az olyan ételek fogyasztását, mint:

  • alkohol
  • zsíros húsok
  • magas zsírtartalmú sajt és tejtermékek
  • akármilyen olajban sült termékek (pl. fasírt, rántott hús)
  • őrölt hús
  • édes és szénsavas üdítőitalok

Mindezen szabályoknak életstílussá kell alakulniuk. Természetesen vannak olyan pillanatok, amikor nem tudunk ellenállni a kísértésnek, de az ilyen eseteknek nem szabad megszokássá válniuk.

Külső támadás: narancsbőr elleni kezelés

A narancsbőr helyétől függően törekednünk kell arra, hogy aktiváljuk az adott rész izomzatát a zsírégetés érdekében.

Sportolhatunk: szaladás, ugrókötél, aerobik, de ha lusták vagyunk, részt vehetünk akár elektrostimulációs kezeléseken is, ahol 60 perc egyenértékű 6 óra intenzív aerobikkal.

Bármelyik utat is választanánk, az eredmények nem fognak késlekedni: javul a vérkeringés, a bőr feszesebb lesz, a narancsbőr tünetei csökkenek.

Az elektrostimuláció esetében ajánlott legalább a 10- 12-szeri alkalom, amely elősegíti az izom tónusának javulását, valamint eltünteti a narancsbőrt. A kezelések hatása, már az első 3-4 alkalom után láthatóvá válik, ennek ellenére a teljes hatás elérése érdekében ajánlott tovább folytatnunk a kezeléseket.

Ugyanakkor kipróbálhatod a narancsbőr ellenes bőrpakolásokat is. A hatékonyabb eredmények érdekében érdemes kombinálni az elektrostimulációt, a pakolással és a narancsbőr ellenes masszázzsal. Egy ilyen intenzív kezelés után a narancsbőr 40 %- al csökken, és akár 10 centiméterrel karcsúsodik az adott rész.

Szelényi Anna

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: