2008-02-04 14:09:38• hírek • Anna Szelényi

Hogyan őrzöd meg kezeid fiatalságát?

A kezek egyfajta névjegyek, ezért ápolásra szorulnak, mint testünk bármely része.

A kezek sokszor elárulják korunkat, vagy azt, hogy nem ápoljuk kellőképpen, ezért ugyanolyan törődésben kell részesítenünk, mint arcunkat, vagy testünk bármely részét.

A kezek ápolása egyúttal a körmök ápolására is kiterjed. A rendezett körmök érdekében ajánlott, a heti alkalommal való megigazításuk (körömvágás, reszelés, stb.).

A köröm körüli megvastagodott bőr eltávolítására használhatunk habkövet, miután pár perc erejéig meleg vízben tartottuk kezeinket.

Gondolj kezeid egészségére, mielőtt hozzáfognál különböző háztartási munkák végzéséhez. A különböző kémiai vegyületek rossz hatással lehetnek bőrödre, ezért ajánlott a gumikesztyű használata.

A hideg időszakban ápold krémmel kezeidet és használj kesztyűt, hogy megelőzd ezek kiszáradását és megrepedését.

A bőrgyógyászok felhívják figyelmünket a mosószerekre, az orvosok a túl hideg, vagy túl meleg tárgyak megfogására, a kozmetikusok pedig arra ösztönöznek, hogy védjük kezeinket a hidegtől. Mindannyian ajánlják a kesztyűk hordását és lehetőleg az olívaolaj használatát, mivel az megpuhítja bőrünket és hidratálja azt.

Tippek a kezek ápolására:

- miután olyan típusú élelmiszerekkel dolgoztál, mint hal, vagy hagyma, a kellemetlen szagot eltávolíthatod, ha meleg tejbe mártod kezeidet.

-  készíts citromolajból és glicerinből egy kézkrémet, mellyel minden nap kenegetheted kezeidet.

-  főzzél meg pár sárgarépa levelet és mártsd kezeidet az így keletkezett folyadékba.

-  használj minden nap körömvirágkrémet kezeid ápolására

-  készíts maszkot két evőkanál tej és két kanál összetörött avokadóból, majd vidd fel kezeidre 20 perc erejéig. Az idő lejárta után mosd le kezeidet meleg vízzel, majd kend be azokat körömvirág vagy kamillakrémmel.

A kézápolásra előállított krémek több kategóriába oszlanak, ezért szem előtt kell tartanod, hogy milyen problémákra vásárolod a krémet.

Egyszer egy héten használj bőrradírt az elhalt hámsejtek eltávolítása érdekében.

A szakosodott üzletekben rengeteg krém közül válogathatsz, így nem kell félned, hogy nem találod meg a számodra megfelelőt.

Szelényi Anna

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: