2009-09-25 13:05:28• hírek • Parajdi Andrea

Hogyan lehetne kilábalni a válságból?

Daniel Daianu, volt pénzügyminiszter
Daniel Daianu, volt pénzügyminiszter

Kiút a válságból a közép-kelet európai országok számára címmel szervezi meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság a Szatmár megyei fiókjával közösen a XVIII. Közgazdász Vándorgyűlést.

Legalább 200 résztvevőre számít a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, az október 9 és 11 között Szatmárnémetiben megszervezésre kerülő háromnapos Közgazdász Vándorgyűlésen, amely minden évben a társaság legjelentősebb szakmai rendezvénye, és amely évről évre más és más helyszínen kerül megszervezésre.

A téma a legaktuálisabb, hogyan lábalhatnak ki a válságból a közép-kelet európai országok? Ehhez kapcsolódóan szó esik majd a válság kialakulásának mechanizmusáról, a válságkezelési modellekről, illetve a gazdasági válság és társadalom kapcsolatáról is. A válaszok olyan neves gazdasági szakemberek véleményéből állnak majd össze mint Kádár Béla, aki a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagja, vagy Daniel Daianu, volt pénzügyminiszter, illetve Bokros Lajos és Winkler Gyula európai parlamenti képviselő.

A neves meghívottak mellett az eseményen egyetemi tanárok, gyakorló közgazdászok és tapasztalt vállalkozók is megosztják véleményüket a témakörről.

Akik érdeklődnek a közgazdász vándorgyűlés iránt egészen szeptember 30-ig jelezhetik részvételi szándékukat. Jelentkezési lap a www.rmkt.ro oldalon is kitölthető, ahol a program részletesebb leírásáról is tájékozódhatnak az érintettek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: