2010-08-12 10:47:48• hírek • Szatmar.ro

Hogyan készülj a szabadságra?

A fárasztó munkával töltött hetek és hónapok után éppen itt az ideje, hogy felkészülj a szabadságra. Igen, erre is tudatosan készülnöd kell, természetesen csak abban az esetben, ha nyugodt pihenést szeretnél magadnak és nem akarsz örökösen a munkára gondolni.

Abban az esetben, ha a nyaralás időpontját kitűzted, bizonyára már alig várod az utolsó munkanapot. Érdemes már előre tervezned és felkészülnöd. Ne halassz minden elvégzendő feladatot az utolsó napra. Első lépésben értesítsd a munkáltatód arról, mikor és mennyi időre szeretnél szabadságra menni. Ennek függvényében meghatározzák a szabadságpénzt és azt, hogy szükség esetén távolléted alatt ki fog helyettesíteni. Még abban az esetben is, ha elutazásod előtt feladataidat naprakészen hagyod és minden aktuális projektedet sikerült elintézned fontos, hogy egy helyettesítő munkatársról gondoskodj. Amennyiben ezt a kérdést a munkáltatód már megoldotta, egyszerűbb dolgod van. Lényeges, hogy a helyettesítő átlátható képed kapjon eddigi munkádról, ennek legegyszerűbb módja az együttműködés és a hatékony kommunikáció. Pontosítsd, milyen feladatok várnak rá és minden olyan lényeges információt hozz a tudomására, melyről távolléted alatt feltétlenül tudnia kell.

Második lépésben nézd át a határidőnaplódat, és tervezd meg azokat a megbeszéléseket, melyek még a szabadság előtti napokban várnak rád. Ezzel elkerülheted, hogy ügyfeleidet, munkádat elhanyagold vagy egy fontos megbeszélést elszalassz. Elutazásod előtt legalább két nappal igyekezz minden fontos ügyet elintézni, értesítsd azokat a partnereket, ügyfeleket akikkel együttműködsz, mennyi időre leszel távol és jelentsd be, hogy távolléted alatt ki fog helyettesíteni. Az utolsó előtti napon még ne kell kapkodnod. Ekkor még a legszükségesebbeket is elvégezheted. Hagyj az üzenetrögzítődön egy üzenetet arra vonatkozóan, mikor állsz ismét munkába.

Az utolsó napon, tekintsd át még egyszer, hogy mindent rendben hagytál-e magad után, majd egyeztess a munkáltatóddal egy megbeszélést, melyen a munkád és a terveid jelenlegi állásának jelentését foglalod össze. A tudatos tervezésnek köszönhetően megkímélheted magad attól, hogy a nyaralás ideje alatt is a munkádon törd a fejed, valamint attól is, hogy munkatársaid örökösen munkaügyben zaklassanak. Ezt követően nyugodt szívvel elköszönhetsz munkatársaidtól majd átadhatod magad a pihenés és az édes semmittevés stresszmentes örömének. És még valami, ne felejtsd el kikapcsolni a céges telefont! Kellemes lazulást neked!


Elutazásod előtt legalább két nappal igyekezz minden fontos ügyet elintézni

Elutazásod előtt legalább két nappal igyekezz minden fontos ügyet elintézni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: