2012-08-10 14:33:18• hírek • Póti Orsolya

Hogyan kerüljük el a strandi lopásokat?

Már a hétköznapokon is egyre több a fürdőző, nyarló vendég a Szatmárnémeti Városi Stradon. Velük együtt azonban megérkeznek a strandi tolvajok, kocsifeltörők is.

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség bűnmegelőzési tanácsokkal segíti a lakosságot. Augusztus 10-én, a Városi Strandon tájékoztatták a vendégeket arról, hogy hogyan kerüljék el a strandi lopásokat.

A fürdővendégek számára nagy kényelmetlenséget jelent a strandra bevitt értékeik védelme. Mielőtt belevetnék magukat a fürdőzésbe mindenkiben felmerül a kérdés: hova tegye pénztárcáját, fényképezőgépét és egyéb értékeit. A felfrissülés helyett hidegzuhanyként érint mindnekit, ha ellopják értéktárgyaikat, ugyanakkor sokan nem tesznek meg mindent, hogy megvédjék magukat az ilyen bűncselekményektől.

Általában alkalmazott, ám biztonságosnak semmiképpen nem mondható értékmegőrzési szokás, amikor a fürdeni indulók törölközővel vagy pokróccal takarják le táskáikat. Az ilyen helyzeteket előszeretettel használják ki a tolvajok, hiszen a nagy tömegben senkinek sem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről, és a kijárat felé indul vele.

A strandok szarkái gyakran nem nézik, hogy mit visznek: lehet az strandpapucs vagy napolaj, de legtöbbször értékesebb tárgyak is, mint például mobiltelefon, fényképezőgép vagy éppen pénztárca.

A rendőrség munkatársainak bűnmegelőzési tanácsai a következőek:

- Felesleges nagyobb összeget magunkkal vinni, mint amire előreláthatóan szükségünk lesz.
- Soha ne hagyjuk őrizetlenül értékeinket!
- Ha többen vagyunk, valaki mindig maradjon a csomagjainknál.
- A strandoláshoz nem szükséges, feltűnő, értékes vagyontárgyakat vinni.
- A gépkocsi utasterében ne hagyjunk semmit, ugyanakkor kiszállás után ne tegyünk semmit a csomagtartóba, mert ezt a tolvajok kifigyelhetik.
- Lopás esetén minden esetben értesítsük a rendőrséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: