2016-01-25 11:24:00• hírek • Kocsis Zoltán

Hogy szakma legyen a kezükben!

Gyermekotthonban nevelkedő fiatalokat ismertetett meg a modern mészárszék világával a Lions Klub. Az óvári Stefánia gyermekotthon tíz neveltje ezért Szatmárhegyre, a Weinberger mészárszékhez látogatott, ahol maga a tulajdonos, Huszti Gyula fogadta őket.

A fiatalokat szakszerűen beöltöztették, fehér köpenyeket vehettek magukra. Ezt követően körbevezették őket az üzemben, így rálátást nyerhettek arra, miként működik egy modern, de a hagyományokat is szem előtt tartó mészárszék.

A túra végén minden egyes fiatal néhány szóban elmondta benyomásait, majd néhány kérdést tettek fel nekik a látottakkal kapcsolatban. A válaszokat Adriana Borzas, a gyermekotthon adminisztrátora, Nicolae Manea, a Lions Klub elnöke és Békéssy Erzsébet, a Stefániával szoros kapcsolatban álló Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója bírálta el, a verseny első három helyezettje pedig édességekből és a húsfeldolgozással kapcsolatos szakkönyvekből álló jutalmat kapott.

Végezetül a Lions Klub valamennyi résztvevőt meginvitált egy közös pizzázásra és 40 kilogramm, hústermékekből álló csomaggal ajándékozta meg a gyerkemotthont. A karitatív tevékenységéről ismert klub a következőkben szeretne több hasonló jellegű akciót szervezni, minél több, állami gondozott fiatalt minél több szakmával megismertetni. Remélhetően a szatmárhegyi látogatás nyomán is néhány résztvevőben sikerült felébreszteni az érdeklődést a húsfeldolgozás iránt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: