2013-02-05 14:28:49• hírek • Szatmár.ro

Hogy növekedjünk a hitben

Lelkigyakorlatot tartottak február 1. és 3-a között Erdődhegyen a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye egyháztanácsosainak.

Az egyházmegye plébániáinak egyháztanácsosait várták február első hétvégéjén az erdődhegyi Helga Winter Közösségi Házba, ahol éves találkozójukon, lelkigyakorlatra volt lehetőségük. A Világiak Irodája által szervezett rendezvényen Ft. Miklós Claudiu SJ. lelkigyakorlat-vezető, a Hám János Római Katolikus Líceum spirituálisa a világegyház tematikus évének megfelelően a hitre irányította figyelmet.

A péntek esti, examen-jellegű közös imát segítőtársa, Hegedős Zoltán jezsuita novícius vezette, majd szombaton Miklós Claudiu felvázolta a hit növekedésének nyolc akadályát, rámutatott Isten jelenlétére a személyes hit megélésében, és a hitből fakadó egyháztanácsosi küldetéstudatra. Számos üzenetet kisfilmekkel mélyített, tett szemléletessé.

A találkozó időt adott az egyéni elcsendesedésre, a beszélgetésekre, és a megismert gondolatok kiscsoportos feldolgozására. Szombaton este,  Ft. Miklós Claudiu SJ. és Ft. Czier István mikolai plébános által celebrált szentmisében, a Krisztussal való szentségi találkozás adta meg a hétvége lelki csúcspontját.

Az együttlét értékes alkalmat adott az esperesi- és egyházmegyei szintű, további kapcsolattartás módozatai fölötti elmélkedésre, de már elgondolkodtak a 2014-es, tízéves jubileumi találkozó méltó megünneplésének részletein is.

Az egyháztanácsosok vasárnap, a lelkigyakorlat által megerősítve tértek haza, hogy egyházközségükben megújult lendülettel folytassák szolgálatukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: