2010-11-09 09:57:49• hírek • Szatmár.ro

Hogy ne a sötétben tapogatózzunk!

Az elmúlt hétvégén a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium XII.C, XII.E és XII.F osztályos diákok egy csoportja osztályfőnökeikkel - Kató Enikő és Kovács Erika tanárokkal - meglátogatták a kincses város egyetemeit, hogy részletesen is tájékozódjanak a továbbtanulási lehetőségekről, megismerkedjenek az egyetemekkel, és kissé a várossal is.

A kirándulásról Mátyás Tímea, XII. C osztályos diák számolt be hírportálunknak. A csoport péntek reggel indult el, és először a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Jogi karával ismerkedtek meg, ahol sok hasznos információval szolgáltak a karral kapcsolatban, valamint körbevezették őket a kar épületében, és felvázolták az elhelyezkedési lehetőségeket az egyetem elvégzése után.

Ezt követően meglátogatták az egyetem főépületét, útjukat a Bölcsészkar felé folytatták. Ott is szívélyes fogadtatásban részesültek, és megtudták hogy szinte bármilyen nyelvet lehet tanulni ezen a karon, a legkülönfélébb párosításokban. Délután a Kémia és Vegyészmérnöki karra, valamint a Biológia karra látogattak a diákok. Mindkét helyen bepillantást nyerhettek a kémikusok és biológusok munkájába: láthattak kísérleteket, sőt, hangyászokat is, akik a hangyák viselkedését tanulmányozták a biológia egyetemen.

 

A kiránduló csoport péntek este kiengedte a „fáradt gőzt", és megismerkedtek Kolozsvár „éjjeli arcával". Bebarangolták az egész városközpontot, a bentlakásba érve pedig a társasjátékoké és a beszélgetésé volt a főszerep.

Szombat délelőtt a Közgazdaságtudományi karra látogattak, ahol szó esett a különböző tagozatokról és ösztöndíjakról is. „Ezzel véget is ért az egyetemek látogatása. Délben elszabadultunk a Iulius Mall bevásárlóközpontban, ahol bámészkodva próbáltunk eligazodni. Ezt követte kirándulásunk utolsó attrakciója, amikor is felmentünk a Fellegvárba, amely Kolozsvár legmagasabb pontja, és innen csodáltuk meg az elénk táruló látványt." - mesélte el Mátyás Tímea.

A diákok köszönetet mondanak a Szatmári Magyar Diákszövetségnek (SzMDSz) és a Kolozsvári Magyar Diákszövetségnek (KMDSz) az „idegenvezetésért" és a szervezésért, valamint kísérőtanáraiknak.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: