2014-12-17 11:42:17• hírek • Kocsis Zoltán

Hogy mik vannak - Templom elől lopta el a tujákat

Az ákosi ortodox templom
Az ákosi ortodox templom

Az elmúlt 25 év egyik legnagyobb gazdasági és természeti tragédiáját az illegális fakitermelés jelentette Erdélyben. A jelenség alaposan begyűrűzött Szatmár megyébe is, elsősorban az Avasba. Az illegális fakivágások azonban néha megmosolyogtató eseményeket is eredményeznek. Még ha kissé fanyar is ez a mosoly. Ilyen történt legutóbb Ákoson is.

Bő másfél héttel ezelőtt, december 7-én, vasárnap hajnalán ugyanis ismeretlenek négy tujafát loptak el a település ortodox templomának előteréből, összesen 240 lejnyi kárt okozva az egyháznak.

Kedden aztán a rendőrségnek sikerült azonosítania az elkövetőt, az ákosi F. Mózest. A 19 éves fiatalember ellen minősített lopás vádjával indítottak büntetőjogi eljárást. A rendőrség tájékoztatása szerint sikerült lefoglalniuk az ellopott javakat és azokat visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának...

Emlékezhetünk rá, bő egy éve hasonló eset történt egy másik Szatmár megyei faluban, Lelében is. Akkor két személy a helység óvodájának udvaráról lopott el több fenyőfacsemetét. A rendőrség őket is azonosította.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: